"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Idrottsmedicin A2 specialidrott, 7,5 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-02-02

Engelskt namn: Specific Sports Medicine A2

Denna kursplan gäller: 2009-08-31 till 2010-08-22 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 3ID003

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Idrottsmedicin: Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Avdelningen för idrottsmedicin

Beslutad av: Medicinska fakulteten, 2009-05-27

Innehåll

Kursens mål är att studenten skall lära sig att tillämpa de kunskaper studenten fått i tidigare kurser i Idrottsmedicin i den praktiska idrotten i arbetet med adepter. Målet är också att studenten skall få en förståelse för hur kunskapen i anatomi och fysiologi kan användas i den valda idrotten. Ett samarbete med idrottsrörelsen kan komma att ske i på individuell nivå eller gruppbasis inom ramen för denna kurs. Varje student kommer utifrån vald idrott tilldelas en specifik uppgift. Uppgiften innebär att studenten får analysera och genomföra idrottslig ledarutbildningen/ledaruppgift utifrån ett idrottsmedicinskt perspektiv. Detta för att kombinera den medicinska kunskapen med metodiken i respektive idrott så väl praktiskt som teoretiskt.

Förväntade studieresultat

Efter kursen skall studenten kunna tillämpa de kunskaper som erhållits under kurserna i Idrottsmedicin inom den praktiska idrottens utförande, träningsplanering och metodik. Detta innebär att studenten skall kunna analysera en idrott ur ett anatomiskt, biomekaniskt, fysiologiskt och medicinskt perspektiv så att den kan tillämpa dessa kunskaper inom ramen för den valda idrottens metodik.

Behörighetskrav

Kandidatexamen i Idrottsmedicin

Undervisningens upplägg

Arbetet sker i form av ett projektarbete som redovisas vid kursens slut. Inom ramen för projektarbetet kommer individuell/grupphandledning att ske. Redovisningen av projektarbetet är obligatorisk liksom det i projektarbetet ingående deltagandet i antingen en utbildning inom idrottsrörelsen eller som ledare inom en idrott.

Examination

Kursen examineras genom en skriftlig och muntlig redovisning av projektarbetet. På kursen tillämpas betygsskalan underkänd, godkänd eller väl godkänd. För att bli godkänd på hela kursen krävs att både den skriftliga och den muntliga redovisningen av projektarbetet är godkänt och att man deltagit i de obligatoriska delarna av kursen. Vid betygsättande sker en sammanvägning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska delar är fullgjorda och godkända. För studerande som inte blivit godkänd vid ordinarie provtillfälle anordnas ytterligare provtillfälle i nära anslutning till det ordinarie tillfället för betyget godkänt. En student, som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller del av kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det. Den som godkänts i ett prov får inte undergå förnyat prov för högre betyg. Om antalet tillfällen för prov eller praktik- eller motsvarande utbildningsperioder för att bli godkänd är begränsat till 4 tillfällen. Examination på denna kursplan garanteras två år efter påbörjande på kurs. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs (helt eller delvis) kan prövas. Se universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. Ansökan görs på särskild blankett enligt studentcentrums riktlinjer.

Övriga föreskrifter

Tillgodoräknande av delmoment av kurs beslutas av examinator. Tillgodoräknande av hel kurs beslutas av Fakultetsnämnden efter ansökan. Blankett för ansökan om tillgodoräknande kan erhållas från fakultetens kansli.

Litteratur

Giltig från: 2007 vecka 48

kurspärm

Relevant litteratur från tidigare kurser i idrottsmedicin