"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Samhällsodontologi, 3 hp

Engelskt namn: Dental Civic Course

Denna kursplan gäller: 2011-09-05 till 2011-09-11 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 3OT056

Högskolepoäng: 3

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Tandteknik: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för odontologi: Tandteknikerprogrammet

Beslutad av: Programkommittén för odontologiska utbildningar, 2006-11-30

Reviderad av: Programrådet för odontologiska program, 2011-06-30

Innehåll

Tandsjukdomarnas epidemiologi, tandvårdens lagar, förordningar och riktlinjer, organisation och ekonomi i Sverige, arbetsmarknaden och dess regler, egen företagsverksamhet samt samarbete med andra yrkesgrupper Kursen i Samhällsodontologi är fördelad på två terminer med följande innehåll Delkurs 1: Tandsjukdomarnas epidemiologi, tandvårdens- och arbetsmarknadens lagar, regler och riktlinjer samt kommunikation med andra yrkesgrupper och psykosocial arbetsmiljö Delkurs 2: Att starta och driva ett eget företag samt fördjupning i kommunikation med andra yrkesgrupper. Konflikthantering.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs skall den studerande ha: översiktlig kunskap om tandsjukdomarnas utbredning och allvarlighetsgrad kännedom om hur tandvården är organiserad och finansierad, vilka direktiv, samhälleliga regler och vilken praxis tandvård i allmänhet och tandteknikerlaboratorieverksamhet i synnerhet utövas under aktuell information om arbetsmarknadssituationen för tandtekniker nationellt och internationellt och vilka strategier man bör använda vid arbetsansökan kunskap om olika sök- och kontaktvägar efter avslutad utbildning grundläggande kunskap om hur man startar eget företag visa insikt om betydelsen av lagarbete och samverkan med andra yrkesgrupper. visa insikt i konflikthantering

Behörighetskrav

Univ: Antagen till tandteknikerprogrammet.

Undervisningens upplägg

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier och grupparbeten. Dessutom ingår litteraturstudier. Samtliga moment är obligatoriska.

Examination

Kunskapsredovisning sker genom arbetsuppgifter såsom hemskrivningar och seminarieuppgifter. Betygsskalan består av Underkänd och Godkänd. Den studerande har rätt att byta examinator efter två underkända examinationer. Antalet tentamenstillfällen är begränsat till fem. För mer information, se utbildningsplanen. Tillgodoräknande Prövning huruvida en tidigare utbildning eller verksamhet (helt eller delvis) kan godtas för tillgodoräknande ankommer på fakultetsnämnden, eller det organ som fått nämndens delegation. Prövning sker i samråd med kursansvarig. Beslut om tillgodoräknande av kurs kan överklagas.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.