"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Växtproduktionssystem, 7,5 hp

Engelskt namn: Plant production systems

Denna kursplan gäller: 2016-11-07 till 2016-11-13 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 5BI205

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Biologi: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Med beröm godkänd, icke utan beröm godkänd, godkänd, väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för fysiologisk botanik

Beslutad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden, 2016-09-22

Innehåll

Kursens mål är att ge en gedigen insikt i växtproduktionssystem och hur man mäter och utvärderar tillväxt. I kursen ingår teoretiska och praktiska moment som tillsammans ger en bred förståelse av inneboende växtpotential och möjliga manipulationer av dessa. Den teoretiska delen lutar sig mot de nyaste forskningsrön och därför används främst vetenskapliga artiklar som litteratur. Studier av tillväxt kommer att studeras från cellnivå i Chlorella vulgaris till trädnivå i Salix viminalis; även kvalitét (till exempel energiinnehåll) och kvantitet av det producerade råmaterial utvärderas i laborationer och projekt.
 
 

Förväntade studieresultat

Efter avklarad kurs skall studenterna kunna: 
- applicera kunskap om grundläggande former för tillväxt i växtbaserade system
- visa förståelse för basala processer som styr växt produktionssystem
- visa en övergripande förståelse för man mäter tillväxt i skyddade växtproduktionssystem och i öppna system
- självständigt söka information, analysera, utvärdera och sammanfatta denna information i en skriftlig rapport och i seminarieform på engelska

Färdighet och förmåga
- hantera områdets kunskap och frågeställningar muntligt och skriftligt i dialog med olika grupper

Värderingsförmåga och förhållningssätt
- visa ökad förmåga att värdera den biologiska kunskapens betydelse för samhällsutvecklingen
 

Behörighetskrav

Växtbioteknik 7,5hp eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Undervisningen omfattar föreläsningar, gästföreläsningar, gruppdiskussioner, litteraturdiskussioner, laborationer och seminarium.
 

Examination

Kursen examineras med individuell skriftlig tentamen. Kursen examineras också genom individuella skriftliga laborationsrapporter och muntligt genom aktivt deltagande i seminarier, vilka examineras med betygen underkänt eller godkänt. För godkänt betyg på kursen krävs att man deltagit i grupp- och litteraturdiskussioner. För att bli godkänd på kursen krävs även att samtliga prov är godkända.  Slutbetyg på kursen beslutas först när alla prov är genomförda. Betyg som ges på kursen är U, 3, 4 eller 5. För betyget 5 krävs utöver att samtliga prov bedömts med godkänt (G), även att individuell skriftlig tentamen bedömts med resultatet 5. För betyget 4 krävs utöver att samtliga prov bedömts med godkänt (G), även att individuell skriftlig tentamen bedömts med resultatet 4. Om någotdera av proven bedömts med resultatet underkänt (U), sätts slutbetyget underkänt (U) på kursen under förutsättning att studenten genomfört en prestation på kursens samtliga prov.
 
Studerande som underkänts, har rätt att undergå förnyat prov för att få godkänt betyg. En student som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (6 kap. 22 §, HF). Begäran om ny examinator ställs till prefekten vid institutionen för Fysiologisk botanik. Den som godkänts i ett prov får inte genomgå förnyat prov för högre betyg.
 

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.