"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Intresset fanns sedan innan, men programmet förverkligade drömmen

Marcus Berggren tog en kandidatexamen i Digital medieproduktion (DMP) år 2015. Idag arbetar han som projektledare, teamledare och producent på den digitala designbyrån North Kingdom i Stockholm. Ett företag som arbetar med kunder som Snapchat, Google och Minecraft.

Marcus studerade i Stockholm innan han började DMP-programmet, men tyckte att Umeå kändes som en bättre studieort. Val av program baserades på den kontakt DMP-programmet hade med stora företag och personer inom branschen. Studenterna fick bland annat göra studiebesök och arbeta med case kopplat till företagen. Ett av dessa företag var North Kingdom, vilket Marcus haft som målbild att få arbeta på sedan början av sina studier.

“Jag tror att det är få universitetsutbildningar i Sverige som erbjuder så mycket praktiskt lärande som DMP gör.”

Marcus uppskattade att programmet gav mycket tid till det kreativa arbetet. Kreativiteten som han fick med sig har gett värdefulla kunskaper till hans arbetsliv. Han menar att programmet varvar praktik och teori på ett bra sätt. Vidare förklarar han att det bästa med programmet var att man fick tillgång till teknik, utrustning och bra datorer på institutionen. Det gav honom utrymme och möjligheter att vara kreativ och driva projekt utanför skolarbetet.

“Det handlar mer om att visa upp sig och visa vem man är som person”

Marcus gjorde en fyra veckors praktik på North Kingdom efter examen vilket gav honom möjlighet att visa framfötterna på företaget. Han tipsar även examinerade studenter att söka jobb via praktikplatser för att kunna visa vem man är som person och få in en fot i branschen. Idag arbetar han bland annat med rekrytering och ser ett behov av att få in personer som kan klara av att hantera komplexa situationer och problemlösning, då mycket av arbetet sker med andra människor.

För de studenter som är mer intresserade av mer kreativa yrken så som art director eller liknande är det även viktigt att kunna visa upp en portfolio som visar ens skill-level. Något som utbildningen kan hjälpa till med, då även student- och privata projekt kan vara intressan för framtida arbetsgivare. I en portfolio ges du möjlighet att visa upp din talang och känsla för färg och form, något som Marcus anser är viktigt.

Namn
Marcus Bergren
Var bor du?
Stockholm
Publicerad: 2021-09-28