"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Universitetets hjälp gjorde valet av program enkelt

Sofia Nordin har alltid haft ett stort intresse för film och redigering, men att hitta rätt program var en utmaning. Med hjälp av studievägledare och kontaktperson vid universitetet gavs hon möjlighet att få testa på att vara student för en dag. Något som gjorde hennes val enkelt. Hon fastnade direkt för programmet Digital medieproduktion (DMP) och idag läser hon sin sista termin på programmet.

Innan Sofias val av utbildning kontaktade hon själv institutionen för informatik på Umeå universitet. Det gav henne möjligheten att få prova vara student för en dag, något hon tipsar blivande studenter att prova på. Hon tipsar även blivande studenter att våga ta initiativ till att kontakta universitetet om man känner sig osäker på vilken utbildning man ska välja, då det finns mycket hjälp och stöd man kan få.

“Jag gillar sammanhållningen och universitetsvärlden som jag upptäckt att Umeå universitet har”

Sofia uppskattar att campus är samlat på en och samma plats och menar att det ger en ökad känsla av närhet. Sofia har bott i Umeå länge men hade ingen vidare koll på hur studentlivet såg ut innan hon började studera, något som sedan kom att överraskade henne positivt.

Hon tycker att det roliga med studentlivet är att få träffa mycket nytt folk och knyta kontakter via universitetet. Studentföreningar och studentkårer anordnar även olika aktiviteter för studenterna och ett av hennes bästa minnen från studentlivet var när hon tillsammans med sitt program fick resa till Åre. Det gav möjlighet att lära känna fler personer från andra program, vilket också gav en bättre sammanhållning.

Mycket praktiskt kopplat till kurserna
Enligt Sofia är det bästa med programmet de praktiska inslagen. Hon berättar att de fått arbeta med greenscreens, klippa samt redigera filmer. Sofia menar att dessa praktiska inslag är ett bra sätt att använda sig av teorin.

Hon uppskattar även de kreativa workshops DMP-programmet har, där man får chansen att diskutera och bolla idéer med varandra. Vidare menar hon att det är ett brett program som erbjuder en bra blandning av olika kurser.

“Universitetet har all utrustning så passa på att låna den och bygg en portfolio”

Till framtida studenter inom DMP menar Sofia att det inte är nödvändigt med förkunskaper inom ämnet, utan det viktigaste är att man är villig att lägga ner tid på studierna och sina projekt.

Hon tipsar om att starta egna projekt under utbildningen och anser att det finns goda möjligheter att utveckla sin kunskap och egna intressen, då universitetet erbjuder bra lokaler och utrustning.

Namn
Sofia Nordin
Publicerad: 2021-09-28