Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förändringar i bibliotekets lokaler

Biblioteket bygger om! Våra lokaler utvecklas för att bättre möta våra användares behov och rymma växande samlingar. Här hittar du information om de större förändringar av lokalerna som är aktuella just nu. Learning Space i Universitetsbiblioteket har renoverats och öppnar upp stegvis under våren. Kursböckerna flyttar i samband med detta in i Learning Space. En större ombyggnation av magasinen pågår också.

Learning Space öppnar under våren 2022

Renoveringen av Learning Space är äntligen klar. Studieytan kommer att öppna upp stegvis allt eftersom möblerna kommer på plats. Vi beräknar att allt är färdigt i slutet av vårterminen.

Först öppnar vi delen som rymmer kursböckerna och denna samling flyttar då från Studiesalen till Learning Space. Trappan till läsesalarna och grupprummen på plan 3 ovanför Learning Space öppnar också upp igen. Den tillfälliga ingången från campuskorridoren stängs därmed.

Inbjudande studiemiljö för studenter

Syftet med renoveringen är att skapa en inbjudande studiemiljö i biblioteket med studentens behov i centrum. Här ska det bli enkelt att plugga tillsammans eller att ta en paus och umgås en stund.

När allt är klart i Learning Space kommer du att hitta:

  • fler grupparbetsplatser och grupprum 
  • en variation av studie- och mötesplatser med exempelvis ståbord, fåtöljer och soffor 
  • plats för sök- och skrivverkstäder 
  • nya, bättre bokhyllor för kurslitteraturen
  • Idéboxen för kreativa pauser med lego och spel 
  • en yta för föreläsningar och workshoppar 
  • en kran för påfyllning av vattenflaskor.

Magasinen byggs om och blir större

Under hösten 2021 inleddes en större ombyggnation av magasinen på Universitetsbiblioteket. Ombyggnationerna syftar till att skapa mer plats för bibliotekets växande samlingar. Detta händer under de första etapperna:

  • Lokaler under Learning Space byggs om till ett nytt stort öppet magasin.
  • Lokaler under bibliotekets entréområde byggs om till två nya slutna magasin.

Periodvis kan du höra ljud från renoveringen i olika delar av biblioteket . Öronproppar finns i bibliotekets entréområde.

Personalen hämtar från slutet magasin

Under ombyggnationerna kommer material från vissa samlingar bara att kunna hämtas fram av personalen. Om du söker efter material i söktjänsten så kommer du att se om det står i ett slutet magasin och måste beställas fram. Vänd dig till personalen i informationsdisken så får du hjälp.