Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förändringar i bibliotekets lokaler

Biblioteket bygger om! Våra lokaler utvecklas för att bättre möta våra användares behov och rymma växande samlingar. Här hittar du information om de större förändringar av lokalerna som är aktuella just nu. Under hösten 2021 pågår renovering av Learning Space i Universitetsbiblioteket. En större ombyggnation av magasinen inleds också.

Studiemiljön Learning Space växer och utvecklas

Under höstterminen 2021 renoveras de lokaler i Universitetsbiblioteket där Learning Space, sök- och skrivverkstäderna och kursbokssamlingen tidigare fanns. Hela ytan är stängd under renoveringstiden.

På kartorna nedan kan du se vilka områden i biblioteket som berörs av renoveringen.

Inbjudande studiemiljö för studenter

Syftet med renoveringen är att skapa en inbjudande studiemiljö i biblioteket med studentens behov i centrum. Här ska det bli enkelt att plugga tillsammans eller att ta en paus och umgås en stund.

I nya Learning Space kommer du att hitta allt detta: 

  • fler grupparbetsplatser och grupprum 
  • en variation av studie- och mötesplatser med exempelvis ståbord, fåtöljer och soffor 
  • plats för sök- och skrivverkstäder 
  • nya, bättre bokhyllor för kurslitteraturen
  • Idéboxen för kreativa pauser med lego och spel 
  • en yta för föreläsningar och workshoppar 
  • en kran för påfyllning av vattenflaskor. 

Invigning under vårterminen 2022

Vi inviger nya Learning Space under vårterminen 2022. Ett mer exakt datum kommer längre fram och då är du välkommen!

Magasinen byggs om och blir större

Under hösten 2021 inleds en större ombyggnation av magasinen på Universitetsbiblioteket. Ombyggnationerna syftar till att skapa mer plats för bibliotekets växande samlingar. Detta händer under de första etapperna:

  • Lokaler under Learning Space byggs om till ett nytt stort publikt magasin.
  • Lokaler under bibliotekets entréområde byggs om till två nya slutna magasin.

Platser att plugga på under byggperioden

Du hittar som vanligt studieplatser i Studiesalen, ovanför entréområdet och på Balkongen. Även läsesalarna och grupprummen på plan 3 ovanför Learning Space är öppna under renoveringen. Du hittar ingången till dem genom att gå upp en våning direkt från Lindellhallen vid entrén mot Humanisthuset. Följ skyltarna från bibliotekets entré.

Periodvis kan du höra ljud från renoveringen i både läsesalarna och andra delar av biblioteket. Öronproppar finns i bibliotekets entréområde och vid den tillfälliga entrén till läsesalarna.

Personalen hämtar från slutet magasin

Under ombyggnationerna kommer material från vissa samlingar bara att kunna hämtas fram av personalen. Om du söker efter material i söktjänsten så kommer du att se om det står i ett slutet magasin och måste beställas fram. Vänd dig till personalen i informationsdisken så får du hjälp.