"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and Meal Culture and Society, 15 Credits

Swedish name: Måltidskultur och samhälle

This syllabus is valid: 2016-10-03 valid to 2018-08-12 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2MR056

Credit points: 15

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Restaurant Management: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Director of Umeå School of Restaurant and Culinary Arts, 2016-09-22

Required Knowledge

General entry requirements

Literature

  • Valid from: 2017 week 33

    Svensk festmat : menyer från tre sekel
    Klötzke Gert, Paulsson Lars
    Stockholm : Rabén & Sjögren : 1992 : 144 s. :
    ISBN: 91-29-61543-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Montanari Massimo
    Mat är kultur
    Höör : Agering : 2010 : 150 s. :
    ISBN: 978-91-86119-00-3
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Kulturanalytiska verktyg
    Ehn Billy, Löfgren Orvar
    1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
    ISBN: 978-91-40-68096-9
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Mormors mat : hundra år av husmanskost
    Holm Maria, Lundberg Bo
    [Ny, rev. utg.] : Stockholm : Lava : cop. 2015 : 207 s. :
    ISBN: 9789187769290
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 1700-talsgastronomi
    Söderlind Ulrica, Wallbom Björn
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2008 : 187 s. :
    ISBN: 9789185329700
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Johansson Ulla
    Näring och hälsa
    3., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 460 s. :
    ISBN: 9789144079820
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Bra mat i äldreomsorgen
    Livsmedelsverket : 2011 :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Råd om mat för dig som ammar
    Livsmedelsverket :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Livsmedelsverket (senaste versionen)
    Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
    Inst för kostvetenskap :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allergiinformation nr 3: Gluten och andra proteiner från spannmål
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allergiinformation nr 4: Sojaprotein, jordnötter och andra baljväxter
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allgeriinformation nr 5: Fisk och skaldjur
    Livsmedelsverket :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allergiinformation nr 6: Mjölk och mjölkprodukter
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Nordiska näringsrekommendationer 2012 - rekommendationer om näring och fysisk aktivitet
    Livsmedelsverket :
    Pdf-fil

    Näringslära för högskolan
    Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
    6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
    ISBN: 9789147105205
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2016 week 40

    Tellström Richard
    Hunger och törst : svensk måltidshistoria : från överlevnad till statusmarkör
    Stockholm : Forum : 2015 : 282, [1] s. :
    ISBN: 9789137143446
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Montanari Massimo
    Mat är kultur
    Höör : Agering : 2010 : 150 s. :
    ISBN: 978-91-86119-00-3
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Kulturanalytiska verktyg
    Ehn Billy, Löfgren Orvar
    1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
    ISBN: 978-91-40-68096-9
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Local Food Cultures in the Swedish Rural Economy
    Tellström Richard, Gustafsson Inga-Britt, Mossberg Lena
    Sociologia ruralis : 2005:4 :
    Mandatory

    Consuming Heritage. The Use of Local Food Culture in Branding
    Tellström Richard, Gustafsson Inga-Britt, Mossberg Lena
    Palgrave Macmillan : 2006:2 :
    Mandatory

    Johansson Ulla
    Näring och hälsa
    3., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 460 s. :
    ISBN: 9789144079820
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Bra mat i äldreomsorgen
    Livsmedelsverket : 2011 :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Råd om mat för dig som ammar
    Livsmedelsverket :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Livsmedelsverket (senaste versionen)
    Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
    Inst för kostvetenskap :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allergiinformation nr 3: Gluten och andra proteiner från spannmål
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allergiinformation nr 4: Sojaprotein, jordnötter och andra baljväxter
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allgeriinformation nr 5: Fisk och skaldjur
    Livsmedelsverket :
    www.slv.se
    Mandatory

    Livsmedelsverkets allergiinformation nr 6: Mjölk och mjölkprodukter
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Nordiska näringsrekommendationer 2012 - rekommendationer om näring och fysisk aktivitet
    Livsmedelsverket :
    Pdf-fil

    Näringslära för högskolan
    Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
    6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
    ISBN: 9789147105205
    Search the University Library catalogue