"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and Meal Culture and Society, 15 Credits

Swedish name: Måltidskultur och samhälle

This syllabus is valid: 2021-08-16 and until further notice

Course code: 2MR056

Credit points: 15

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Restaurant Management: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2021-03-08

Required Knowledge

General entry requirements

Literature

Valid from: 2021 week 39

Mat : genealogi och gestaltning
Burstedt Annad 1972-, Fredriksson Cecilia, Jönsson Håkan
Lund : Studentlitteratur : 2006 : 225 s. :
ISBN: 91-44-04554-9
Mandatory
Search the University Library catalogue

Stjerna Marie-Louise
Föreställningar om mat och ätande : risk, kropp, identitet och den "ifrågasatta" maten i vår tid
Stockholm : Pedagogiska institutionen, Stockholms universitet : 2007 : 267, [15] s. :
urn:nbn:se:su:diva-7028
ISBN: 9789171554871
Mandatory
Search the University Library catalogue

Montanari Massimo
Mat är kultur
Höör : Agering : 2010 : 150 s. :
ISBN: 978-91-86119-00-3
Mandatory
Search the University Library catalogue

Tellström Richard
Hunger och törst : svensk måltidshistoria : från överlevnad till statusmarkör
Stockholm : Forum : 2015 : 282, [1] s. :
ISBN: 9789137143446
Mandatory
Search the University Library catalogue

Ekström Simon
Humrarna och evigheten : kulturhistoriska essäer om konsumtion, begär och död
Göteborg : Makadam : [2017] : 255 sidor :
ISBN: 9789170612350
Mandatory
Search the University Library catalogue

Belasco Warren James
Food : the key concepts
Oxford : Berg : 2008 : viii, 158 s. :
ISBN: 9781845206727
Mandatory
Search the University Library catalogue

Jönsson Håkan
Svensk måltidskultur
Stockholm : Carlssons : [2020] : 186 sidor :
ISBN: 9789189063167
Mandatory
Search the University Library catalogue

Svensk festmat : menyer från tre sekel
Klötzke Gert, Paulsson Lars
Stockholm : Rabén & Sjögren : 1992 : 144 s. :
ISBN: 91-29-61543-7
Search the University Library catalogue

På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 1700-talsgastronomi
Söderlind Ulrica, Wallbom Björn
1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2008 : 187 s. :
ISBN: 9789185329700
Search the University Library catalogue

Kvalitativa metoder helt enkelt!
Klingberg Gunilla, Hallberg Ulrika
Upplaga 1:1 : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 376 sidor :
ISBN: 9789144142913
Search the University Library catalogue

Kulturanalytiska verktyg
Ehn Billy, Löfgren Orvar
1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
ISBN: 978-91-40-68096-9
Search the University Library catalogue

Söderlind Ulrica
Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta Helena Reenstiernas dagböcker ur ett gastronomisk och ekonom-historiskt perspektiv
Malmö : Universus Academic Press : [2019] : 227 sidor :
ISBN: 9789187439605
Search the University Library catalogue

Näringslära för högskolan
Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
ISBN: 9789147105205
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Mandatory
Search the University Library catalogue

Livsmedelsverket
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket.se
Mandatory