"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mattias Pettersson

Enheten för forskningsstöd och samverkan

Vi är Umeå universitets centrala stöd i frågor som rör samverkan och forskningsfinansiering. Dessutom finns vi här för att underlätta för dig som vill nå och samarbeta med universitetets forskare, lärare och studenter.

Som namnet avslöjar har vi två verksamhetsområden som jobbar nära och kompletterar varandra. Inom samverkan strävar vi efter att utveckla kontakter, underlätta samarbete och verka för att kunskap kommer till ömsesidig nytta. Både när det gäller forskning och utbildning. Det innebär bland annat att vi skapar olika möjligheter för dig och din verksamhet att möta universitetets forskare, lärare och studenter. 

Inom forskningsstöd, eller Research Support Office, stöttar vi framför allt universitetets forskare, administratörer och ledning i frågor som rör forskningsfinansiering. Till exempel när det gäller att sprida information om aktuella utlysningar, hitta passande finansiärer och samarbetspartners, ge skrivstöd i ansökningar eller hjälpa till med projektbudget.

Vi är din enkla väg in

Vi på Enheten för forskningsstöd och samverkan fungerar också som en väg in till Umeå universitet för dig som har en idé eller fråga, men inte riktigt vet vem du borde prata med.