Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

Enheten för forskningsstöd och samverkan

Vi erbjuder ett centralt stöd till Umeå universitet i frågor som rör såväl samverkan som forskningsfinansiering. Dessutom finns vi här för att underlätta för dig som vill nå och samarbeta med universitetets forskare, lärare och studenter.

Forskningsstöd

Forskningsstöd, eller Research Support Office, stöttar universitetets forskare, administratörer och ledning i frågor som rör forskningsfinansiering. Till exempel när det gäller att sprida information om aktuella utlysningar, hitta passande finansiärer, ge skrivstöd eller hjälpa till med projektbudget och revision.

Samverkan

På samverkanssidan jobbar vi för att underlätta Umeå universitets samarbete med det omgivande samhället, både när det gäller forskning och utbildning. Det innebär bland annat att vi:

Skapar tillfällen för forskare, lärare, studenter och samhälle att mötas

Till exempel genom att arrangera mötesplatser som AIMday och Jobbsnack. Men också genom att koordinera satsningar på samverkansinslag i utbildning likt Co-op, Cooperative education, där studenter varvar sina teoretiska studier med jobbperioder ute hos företag eller organisationer.

Ger stöd i att ta idéer och samarbeten vidare

Till exempel genom att informera om olika sätt att samverka på, utlysa medel som kan ge nya samarbeten en välkommen skjuts – och förstås hjälpa till att koppla ihop frågor med rätt kompetenser. Detta gör vi bland annat inom ramen för Umeå universitets strategiska partnerskap och den nationella satsningen Mötesplats Social Innovation

Inventerar den samverkan som finns vid Umeå universitet och i regionen – och föreslår förbättringar

Till exempel genom projekt som:

• IMP, Implementering av arbetssätt och ökad kunskap om kunskapstillgångar och immateriella rättigheter
  • SPETS, Strategiska partnerskap för effektiv och transparent samverkan
  • SAFIR, Samverkansfinansiering – rekommendationer och modell för ökat nyttiggörande
  • MerUt, Metoder för relevansbedömningar av utbildningar
  • Nya vägar för flexibilitet i högre utbildning – i hela landet

Är du intresserad av samverkan? Klicka gärna på Samarbeta med oss!

Anställda medarbetare

Anders Wennström

Jag arbetar med att ge information och stöd under ansökningsskrivandet till forskare som söker internationell och nationell forskningsfinansiering

Anna Sandström Emmelin

Jag arbetar med att underlätta samverkan mellan Umeå universitet och det omgivande samhället.

Annika Nordstrand

Jag arbetar med att ge stöd till samverkan mellan Umeå universitet och det omgivande samhället

Bodil Formark
Erika Sörensson

Som forskningssamordnare ger jag forskare strategiskt och operativt stöd i frågor som rör forskningsfinansiering, samverkan och etik i forskningsprocessen.

Folmer Bokma

Som forskningssamordnare ger jag strategiskt och operativt stöd genom analys av bl.a. publiceringsstatistik, söktryck och utfall för forskningsfinansiärer.

Jeanette Bröms

Jag hjälper forskare genom att informera dem om finansieringsmöjligheter och stötta dem under ansökningsskrivandet.

Johanna Gardeström

Jag erbjuder stöd och verktyg till utbildning och forskning för att underlätta samverkan med det omgivande samhället och stödjer forskare i frågor som rör forskningsfinansiering.

Karl-Erik Renhorn

Stöder och utvecklar ansökningsprocessen och ansökningar om externa forskningsbidrag, samt utbildar i att skriva forskningsansökningar.

Katarina Henriksson

Jag arbetar med att ge stöd till samverkan i utbildning och forskning.

Kerstin Reinholdsson

Jag arbetar med olika former av stöd för att underlätta samverkan mellan Umeå universitet och det omgivande samhället.

Kristoffer Lindell

Verksamhetsledare vid Enheten för forskningsstöd och samverkan (FOS) samt Umeå universitets kontaktperson för nationell forskningsinfrastruktur.

Lena Holmberg

Jag arbetar med att informera om samverkan, forskningsstöd och forskningsfinansiering, framför allt på Umeå universitets webbplats och intranät (Aurora).

Lotta Fjellner
Martin Englund

Jag arbetar med samverkan mellan universitetet och övriga samhället.

Mats Falck

Tjänstledig för uppdrag åt Innovationskontoret/Umeå universitet Holding samt Umevatoriet/Sliperiet

Mats Reinhold

Min forskning handlar om destruktivt ledarskap och genus. Jag är anställd vid Institutionen för psykologi, men min doktorandtjänst är även knuten Genusforskarskolan vid Umeå centrum för genusstudier.

Mona Mansour
Sandra Karlström

Budgetrådgivare med fokus på projekt med finansiering från EU & Wallenberg. Vidare är jag organisationskontoansvarig för Prisma här vid Umeå universitet.

Victoria Sörensson