Hoppa direkt till innehållet
printicon

Idrottsluncher

Idrottshögskolan erbjuder tre till fyra gånger per termin intresserade att delta vid idrottsluncher på IKSU Sport i Umeå. Alla är välkomna att delta.

Syftet med idrottsluncherna är att erbjuda senaste nytt inom idrottsforskning och utveckling på ett lättillgängligt sätt samt att skapa möten mellan olika idrottsintresserade; t ex forskare, lärare, studenter, aktiva, tränare och andra föreningsmänniskor.

Vi inleder med en föreläsning (11:30-12:15) sedan lunch (40 kr, ta gärna jämna pengar med) på IKSU Sport Hansson & Hammar, IKSU Sport, Lokal; Luxemburg IKSU Sport.

Vid frågor gällande anmälan vänligen kontakta:

Anna-Karin Eriksson, enhetsadministratör Idrottshögskolan, 090-786 67 29.

Kommande Idrottsluncher

2018-11-28
Föreläsare: Afsaneh Moharer, Institutionen för psykologi

Psykologmottagningen vid Umeå Universitet är idag en utbildningsmottagning som tar emot klienter för terapi. En mottagning som är välbesökt och väletablerad i Umeå. Mottagningen utökar nu sin verksamhet till att också ta emot idrottare som målgrupp. Det är studenterna från psykologprogrammet med inriktning mot idrott som kommer bedriva terapeutiska samtal med klienter som en del i sin utbildning. De har förutom kunskap rörande psykologisk behandling också kunskap inom idrottspsykologi. Afsaneh kommer för att berätta mer om den nya satsningen.

Afsaneh Moharer är leg. Psykolog vid Psykologmottagningen, Institutionen för psykologi. Afsaneh har tidigare studerat Psykologprogrammet med inriktning mot Idrott på Umeå Universitet och tillhör den första kullen att ta examen från programmet. Hon har sedan dess haft flertal uppdrag inom idrotten bla som Psykolog för Paralympiska truppen till London 2012. Som psykolog på Psykologmottagningen kombinerar hon kliniskt arbete med idrott och ansvarar för utveckling av den nya mottagningen.