Huvudmenyn dold.

Vetenskapsluncher

Umeå universitets populärvetenskapliga Vetenskapsluncher är välbesökta och publiken utgörs av allt ifrån skolungdom, yrkesarbetande till pensionärer.

Från och med höstterminen 2021 hålls luncherna på Curiosum på Konstnärligt campus, Östra Strandgatan 32 i Umeå.

Den som inte har möjlighet att ta sig till Curiosum kan se Vetenskapsluncherna streamade via Umeå universitets webb. Det går även att se filmade föreläsningar i efterhand.

Följ även Vetenskapsluncherna på Facebook.

Vetenskapsluncher höstterminen 2021

november

Hur förbereder vi oss för nästa pandemi?
nov
Hur förbereder vi oss för nästa pandemi?
Tid 12:15 - 13:00 4 november 12:15 - 13:00
Plats Curiosum

Föreläsning. Vetenskapslunch med Niklas Arnberg som föreläser under rubriken: Hur förbereder vi oss för nästa pandemi?

Tid 12:15 - 13:00 11 november 12:15 - 13:00
Plats Curiosum

Föreläsning. Vetenskapslunch med Hanna M Gavelin som föreläser under rubriken: För stressad för att tänka? Hur påverkar långvarig stress din hjärnas funktioner?

Till Arktis gömda hörn – en modern polarexpedition
Till Arktis gömda hörn – en modern polarexpedition
Tid 12:15 - 13:00 18 november 12:15 - 13:00
Plats Curiosum

Föreläsning. Vetenskapslunch med Johan Wikner som föreläser under rubriken: Till Arktis gömda hörn – en modern polarexpedition.

Vi är alla turister av och till, men ingen tycks vilja vara det
Vi är alla turister av och till, men ingen tycks vilja vara det
Tid 12:15 - 13:00 25 november 12:15 - 13:00
Plats Curiosum

Föreläsning. Vetenskapslunch med Richard Pettersson under rubriken: Vi är alla turister av och till, men ingen tycks vilja vara det.

december

Barns tankar om människan, hållbarhet och framtid
Barns tankar om människan, hållbarhet och framtid
Tid 12:15 - 13:00 2 december 12:15 - 13:00
Plats Curiosum

Föreläsning. Vetenskapslunch med Karin Sporre som föreläser under rubriken: Barns tankar om människan, hållbarhet och framtid.