"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Träningsanläggningar

I staden som andas idrott finns många träningsanläggningar och -möjligheter. Du som BKC-student har fri tillgång till Badmintonstadion. Träningsupplägget är flexibelt för att passa studierna.

Badmintonstadion

Som student vid BKC har du tillgång till en modern badmintonhall på Ersboda. Badmintonstadion är öppen mellan kl. 05-23 och kan nyttjas mellan dessa tider

Idrott på universitetsområdet

Idrottscampus vid Umeå universitet är under ständig utveckling. På campus finns konstgräsplan, beachvolleybollplaner och en utomhusarena för friidrott. Campus ligger i närhet till motionsspår och har många ytor för spontanidrott.

IKSU Sport som finns på universitetsområdet är ett av Europas största sportcenter och är för närvarande 26 000 m². Det utgör en stor del av idrottsmiljön.

På IKSU Sport finns även en studerandelokal för våra idrottsstudenter och elitidrottare. Studerandelokalen fungerar som samtliga idrottsstudenters mötesplats där du kan studera enskilt eller i grupp, värma medtagen mat eller bara ha en lugn stund i sofforna.

Vid universitetet finns UMEX-labbet och Prestationsutvecklingslabbet där du har möjlighet att göra ett flertal tester för att utvärdera din fysiska status, allt ifrån styrke- och konditionsmätningar till genomgång av rörlighet och kroppssammansättning finns att tillgå.

Träningsupplägg

Du som BKC-student kan i samråd med tränare lägga upp ett individuellt träningsprogram som anpassas till studiesituationen. Upplägget är flexibelt, du väljer själv om du vill följa ditt eget program eller om du vill ta hjälp av BKCs tränare.

Du kan naturligtvis ha kvar din huvudtränare som i samråd med BKC-tränaren lägger upp träningsprogram och så vidare.

Senast uppdaterad: 2022-11-07