Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Träningsmiljö

I staden som andas idrott finns många träningsanläggningar och -möjligheter. Du som OKC-student har fri tillgång till alla skidspår i Umeå och campus friidrottsarena. Träningsupplägget är flexibelt för att passa studierna.

Fri tillgång till alla skidspår i Umeå

Du som OKC-student har fri tillgång till alla skidspår i Umeå. Här finns elljusspår i alla stadsdelar, och direkt från campus finns ett skidspår till spårsystemet på Gammlia idrottsområde. Vid Nydalasjön finns ett fem km långt konstsnöspår.

Inom tre kilometer från campusområdet finns fyra olika milslånga och välpreparerade skidspår.

Generöst utbud av kartområden med hög kvalitet. I Umeåområdet finns inom tre mils radie från universitetet ett 20-tal olika kartor av hög klass för teknikträning i skogsterräng. Det finns dessutom ett tiotal kartor på områden där kartträning kan bedrivas året om.

Campus friidrottsarena

Som OKC-student har du möjlighet att nyttja Campus friidrottsarena måndag-fredag mellan kl. 06.00-22.00 i mån av plats på friidrottsbanan. Skolor och föreningar hyr tider på Campus Arena som du behöver ta hänsyn till. Utomhusanläggningen Campus friidrottsarena ligger i anslutning till IKSU Sport på universitetsområdet.

I kommunen finns även ett brett utbud av löparspår, styrketräningsanläggningar m.m.

Idrott på universitetsområdet

Idrottscampus vid Umeå universitet är under ständig utveckling. På campus finns konstgräsplan, beachvolleybollplaner och Campus friidrottsarena. Campus ligger i närhet till motionsspår och har många ytor för spontanidrott.

IKSU Sport som finns på universitetsområdet är ett av Europas största sportcenter och är för närvarande 26 000 m². Det utgör en stor del av idrottsmiljön.

På IKSU Sport finns även en studerandelokal för våra idrottsstudenter och elitidrottare. Studerandelokalen fungerar som samtliga idrottsstudenters mötesplats där du kan studera enskilt eller i grupp, värma medtagen mat eller bara ha en lugn stund i sofforna.

Vid universitetet finns UMEX-labbet och Prestationsutvecklingslabbet där du har möjlighet att göra ett flertal tester för att utvärdera din fysiska status, allt ifrån styrke- och konditionsmätningar till genomgång av rörlighet och kroppssammansättning finns att tillgå.

Träningsupplägg

Du som OKC-student kan i samråd med tränare lägga upp ett individuellt träningsprogram som anpassas till studiesituationen. Upplägget är flexibelt, studenten väljer själv om denne vill följa sitt eget program eller ta hjälp av OKCs tränare.

Du kan naturligtvis ha kvar din huvudtränare som i samråd med OKC-tränaren lägger upp träningsprogram och så vidare.

Transport

Du som OKC-student har möjlighet att låna Idrottshögskolans minibuss för att åka till träningsmiljöer.