Här får du mer information om projektet. Vilka mål som ska uppfyllas under projekttiden, projektets upplägg samt kontaktpersoner.
Vårt erbjudande
Projektet kan stödja forskare, företag och kliniker som vill ansöka om finansiering för samarbetsprojekt tillsammans med andra aktörer inom området Life Science.
Vi:
Stöttar processen inför en projektansökan för extern finansiering genom till exempel verktyg och avtal.
Arbetar för att bygga upp synlighet och attraktivitet för Norrbottens och Västerbottens aktörer i olika nätverk och kluster.
Underlättar för företag, forskare, kliniker och andra intressenter som vill hitta partners eller delta i samverkansprojekt.
Vägleder om metoder för att skapa samverkansprojekt.
Mål
Huvudmålet är att etablera en stödfunktion med en effektiv metod för strategisk samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor inför gemensamma projektansökningar för forsknings- och utvecklingsresurser inom Life Science.
Projektet kompletterar EU-projektkontoret hos Region Västerbotten och Umeå universitets Enhet för forskningsstöd och samverkan genom att bland annat hjälpa till med kompetenshöjning, nätverk, matchmaking och avtalsfrågor.
Projektet ska också leda till stärkt samverkan och kontaktnät i Östersjöregionen, en metod och process för en effektiv initieringsfas samt för att bygga konkurrenskraftiga konsortier.
Projekttid
Projektet pågår under tiden 2020-2022.
Parter i projektet
Parter i projektet är Innovationskontoret vid Umeå universitet, Region Västerbotten, Umeå universitet Holding AB samt Luleå tekniska universitet.
Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF), Region Västerbotten och Umeå kommun medfinansierar SOLH.
Arbetspaket och kontaktpersoner
Metod
Kartlägger beprövade metoder, identifierar nätverk samt lyckade ansökningar i olika samverkansprojekt
Hittar framgångsfaktorer inför samverkansprojekt som lett till framgångsrika ansökningar i ex. Horizon 2020.