"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Klinisk fysiologi

Klinisk fysiologi är en medicinsk specialitet som använder avancerade tekniker som elektrokardiografi och ultraljud för att mäta och analysera kroppens funktioner. Denna disciplin är avgörande för att diagnostisera och övervaka sjukdomar, särskilt i hjärtat och lungorna. Kliniska fysiologer spelar en central roll i att integrera avancerad medicinsk teknik för att förbättra diagnostik, behandling och övervakning av patienter, vilket i sin tur ökar kvaliteten på vården och patientresultaten.

Klinisk fysiologi är en medicinsk inriktning där vi inte utför några behandlingar. Vi arbetar med att mäta, analysera, bedöma och diagnostisera funktionen eller eventuellt funktionsrubbningen i hjärta, blodkärl och lungor med hjälp av olika funktions- och bildgivande undersökningsmetoder, bland annat arbetsprov, EKG och ultraljud.

Vi undervisar i klinisk fysiologi för studenter på Läkarprogrammet, Biomedicinprogrammet och Biomedicinska analytikerprogrammet.

Vår forskning är kliniskt inriktad och forskningen kretsar just nu kring hjärtat, kärlväggar och olika ekokardiografiska metoder.

Samverkan
Vi samverkar med Hjärtcentrum, en organisation hos regionen vid Norrlands universitetssjukhus.

Hitta till oss
Vår verksamhet håller till på Norrlands Universitetssjukhus.
Enheten för klinisk fysiologi
Byggnad 3B, våning 1

Karta över Norrlands Universitetssjukhus.

Publikationer och avhandlingar

Avhandlingar

Avhandlingar inom klinisk fysiologi

Senast uppdaterad: 2024-05-02