"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kandidatexamen i estetiska ämnen

På vår institution kan du ta ut en kandidatexamen inom huvudområdet Estetiska ämnen

En kandidatexamen motsvarar 180hp (högskolepoäng) och du kan kombinera ihop innehållet på många olika sätt beroende på dina estetiska ämnesinriktningar och intressen. För att studera till en filosofie kandidatexamen i estetiska ämnen krävs att du läser 60hp med progression inom en estetisk ämnesinriktning samt läser C-kurs 30hp. Utöver det kan du välja fritt resterande 90hp och dessa poäng kan innefatta andra kurser inom samma ämne, andra estetiska ämneskurser eller helt andra kurser. Det kan också innebära att du har med dig tidigare genomförda högskolestudier/kurser som du kan räkna in till övriga kurser om 90hp.


Är du intresserad av exempelvis att fördjupa dig inom Grafisk Design & Media, Design & Kläder eller i någon av våra musikkurser så är det möjligt för dig att studera detta inom en kandidatexamen hos oss på institutionen för estetiska ämnen!


Så här ser olika möjliga vägar ut:

Design & Kläder

Som student får du utveckla och testa dina idéer inom klädskapande genom att framställa en egen, mindre klädkollektion under den första kursen. Genom att synliggöra processen ges förutsättning att arbeta innovativt med form, material och teknik. Du får också testa skissande och modeteckning som arbetsredskap. Vidare får du också lära dig olika metoder för mönsterkonstruktion samt mer om materialet i textilkunskap.

Examensbeskrivning

Design och kläder ADesign och kläder BEstetiska ämnen C

Övriga kurser du kan läsa: Skapande textil och estetik 

Grafisk & Design och Media

Grafisk & Design och Media vänder sig till dig som är nyfiken på grafisk formgivning, digital bild, fotografi samt rörlig bild. Genom olika arbeten ges du möjlighet att utveckla kunskaper inom området.

Examensbeskrivning

Grafisk design och media A, Grafisk design och media B, Estetiska ämnen C

Musikkurser som går att kombinera

Musikproduktion

Musikproduktion vänder sig till dig som är intresserad av att skapa musik och vill fördjupa dig inom musikproduktion/laptop-produktion. Under kursens fem moment lär du dig allt från grundläggande ljudteknik och MIDI-hantering till mixning, mastring, analys av musikproduktion och musikteori. Du kommer också att lära dig att skapa och genomföra ett musikprojekt från komposition till färdig produkt. Kursen ger dig en bred förståelse för musikproduktionens olika aspekter och musikteori, samtidigt som du utvecklar dina kreativa processer. Efter kursen har Du goda kunskaper och färdigheter inom inspelningsteknik, musikteori och produktionsteknik.

Arrangering, komposition och musikteori

Kursen fokuserar på att utveckla grundläggande färdigheter inom arrangering, komposition och musikteori. Genom praktisk tillämpning och analys av litteratur och forskning inom området, lär du dig att skapa musik inom olika musikaliska kontexter och för olika instrumentsättningar. Du kommer också att få individuell och gruppbaserad respons för att stödja ditt lärande och utveckling. De fyra delkurserna bjuder på melodiskapande och harmoni, flerstämmighet, klang och sound samt musikens övergripande former och strukturer, vilket ger dig en bred kunskapsbas för att skapa musik i olika stilar och kontexter. Kursen erbjuder en spännande möjlighet att utveckla dina musikaliska kunskaper och förmågor helt på distans!

Musikskapande och ensemblespel

Kursen är utformad för att ge Dig en bred förståelse av musikalisk skapande, ensemblesammanhang, musikhistoria och digital musikproduktion. Du får möjlighet att utveckla din instrumentkännedom och förmåga att skapa musik på olika bruksinstrument, samtidigt som du kommer att ha möjlighet att arbeta i en ensemble och utforska olika musiktraditioner. Du kommer också att förbereda och genomföra ett sceniskt projekt.

Examensbeskrivning

Musikproduktion 1, Musikproduktion 2,

Musikskapande och ensemblespel 1, Musikskapande och ensemblespel 2

Arrangering, Komposition, musikteori 1, Arrangering, Komposition, musikteori 2

Estetiska ämnen C

Senast uppdaterad: 2024-05-07