"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildning

De flesta av våra kurser ingår i ett eller flera utbildningsprogram. Alla kurser är dessutom möjliga att läsa som fristående kurser. En kurs avslutas normalt med en tentamen.

Vårt huvudprogram är Civilingenjör i Teknisk Fysik, vilket ger dig en bred bas och möjlighet till fördjupning inom många olika områden. Skillnaden mellan Teknisk fysik och andra civilingenjörsutbildningar är att utbildningen är mer teoretiskt lagd och fundamental förståelse ligger i fokus. Den djupare förståelsen tillåter en Teknisk fysiker att inte bara jobba med dagens teknik utan också att utveckla morgondagens. En Teknisk fysiker förväntas även ha en god förmåga att jobba i projektform. Därför läser man som Teknisk fysiker i Umeå också projektledning och projektkurser med direkt koppling till näringslivet.

Unikt för Teknisk fysik i Umeå

Valfriheten är stor och du kan kombinera ihop en personlig utbildningsväg så att du blir unik på arbetsmarknaden. Under studietiden finns många möjligheter att engagera sig i programmet som, förutom att vara roligt, ger dig fina meriter till ditt CV. Utöver detta är vi det enda Teknisk fysik i hela Sverige som fick högsta betyg i den senaste nationella utvärderingen. 

Forskarutbildning

Läs mer om vår utbildning på forskarnivå.

Senast uppdaterad: 2022-10-27