"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kursutvärdering Barnet, omvärlden och fritidshemmets uppdrag

Utvärderingen avser kursen Barnet, omvärlden och fritidshemmets uppdrag och är besvarad av studenter som var registrerade på kursen under vårterminen 2025.

Information om enkäten

Kurskod: 6PE228
Kursens lärare: Susanne Yttergren, TUV (kursansvarig), Annika Manni, TUV, Åsa Burman Björk, TUV, Johan Lundberg, PED
Kursperiod: 2025-01-20 – 2025-03-24
Utvärderingens sammanställningsdatum: 2025-03-31
Form för utvärdering: Digital via Canvas och muntlig i helgrupp
Antal registrerade/deltagare i kursvärderingen: 5/5 (100% svar)

1. Sammanfattning av studenternas uppfattning gällande förväntade studieresultat:

Tre av fem studenter anser att de i hög grad uppnått kursens förväntade studieresultat (FSR), två i mycket hög grad. Som kommentar anges bl a att kursen har bidragit med den kunskap som behövts för att nå målen.

Tre av fem anser att undervisningsformerna kopplat till kursens FSR i mycket hög grad bidragit till det egna lärandet, en i hög grad och en i låg grad. Som kommentar anges att det varit bra föreläsningar och att den lilla gruppen bidragit till att det funnits plats för frågor och diskussioner. Det har varit intressanta och blandade undervisningsformer som workshops och praktiska delar som har gjort kursen rolig och skapat motivation till lärande.

Att få möjlighet att arbeta i grupp har tre av fem i mycket hög grad ansett bidragit till det egna lärandet, två i hög grad. Som kommentar anges att det finns både för- och nackdelar med att arbeta i grupp då det är många olika viljor och synpunkter som ska tas i beaktande. Dock är det en bra träning inför framtiden då man ska ingå i ett arbetslag. En annan menar att det är i arbetet i grupp som man lär sig då det handlar om konkreta situationer där kunskapen har betydelse.

Tre av fem anser att undervisningens innehåll i mycket hög grad bidragit till det egna lärandet, två i hög grad. Som kommentar anges att innehållet varit blandat och intressant vilket gjort studenten mer intresserad och motiverad.

Då det gäller examinationsformerna anser tre av fem att de i hög grad bidragit till det egna lärandet, en i mycket hög grad och en i låg grad.

Två av fem anser att litteraturen i mycket hög grad bidragit till det egna lärandet kopplat till kursens FSR, en i hög grad och två i låg grad.

Då det gäller kursens kravnivå anser 3 av fem att det var hög, en som mycket hög och en som låg. Som kommentar anges bl a att nivån var lagom och att det var bra med framförhållning då det gällde inlämning av de olika uppgifterna. Förberedelserna inför seminarierna har varit bra då de också har varit användbara till slutuppgiften. Någon angav att kravnivån i denna kurs upplevdes låg i förhållande till de tidigare kurserna.

Övervägande delen (4 av fem) anser att kursen organisering (schema, digitala verktyg, kurssajt, studieguide mm) varit bra och en mycket bra. Som kommentar anges bl a att schemat tidvis inte gick att komma åt.

Då det gäller kursens relevans för den kommande yrkesrollen anser alla att den i mycket hög grad varit det. Som kommentar anges bl a att kursen gett mycket relevanta och användbara kunskaper till den framtida rollen som lärare i fritidshem.

Det studenterna tycker ska vara kvar i kursen är;

  • Seminarierna och gruppuppgifterna
  • De praktiska övningarna
  • Bra schemaläggning för oss som reser och att det funnits tid att läsa litteraturen
  • Bra variation i examinationerna
  • Fältstudierna då man får applicera kunskapen mot verkligheten och egna upplevelser kopplat till litteraturen

2. Lärarens/lärarnas förslag till förändringar:

Titta över seminarierna. Eventuellt låta studenterna läsa olika delar som de i seminarieform får redogöra för övriga och bearbeta kring innehåll och givna frågeställningar. 

Kommentarer som inte kommer att leda till några förändringar:

Information saknas.

Senast uppdaterad: 2025-04-07