Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Om ITS

ITS har en spännande och mångfacetterad verksamhet inom IT för universitet och högskolor. Uppgiften är att stötta utbildning och forskning genom att erbjuda IT-stöd och IT-tjänster med hög verksamhetsnytta.

Vår mission är att med fokus på verksamhetens bästa och med IT som hjälp skapa de bästa möjliga lösningarna för infrastruktur, support och systemstöd och därigenom bidra till excellent forskning och utbildning. Med över 200 medarbetare och konsulter är vi Norrlands största verksamhet inom IT.

Vad arbetar vi med?

Vi utvecklar, förvaltar och driftar IT-system för universitet och högskolor i Sverige. Uppdragen kommer bland annat från andra universitet och högskolor, landsting och forskare.

Vi arbetar med allt från förstudier, projektledning, IT-säkerhet och utveckling till förvaltning och serverdrift. Förutom detta har vi ett stort antal tjänster som riktar sig enbart mot Umeå universitet som handlar om allt från filyta, backuptjänster, virtuella servrar och drift, trådlöst och trådat nät, klienthanteringstjänster och mycket mer. 

De nationella systemen för utbildningsadministration, Ladok och NyA (antagning.se) är två av våra största uppdrag. Vi har även samarbetsuppdrag med andra organisationer inom offentlig sektor i Sverige och internationella partners.

Strategiskt uppdrag 

Vi har också det strategiska ansvaret för utvecklingen av IT-användningen vid Umeå universitet. Det innebär att vi identifierar och förutser behov i verksamheten. Vi samordnar it-resurser för att skapa en effektiv och enhetlig IT-miljö. Vi styr även IT-säkerhetsarbetet så att en väl avvägd och tillgänglig säkerhetsnivå uppnås. 

Varför ska du bli en av oss?

Vi arbetar för att bli "ett ITS", en arbetsplats där man trivs och har roligt tillsammans. Vi tror på kompetensutveckling och kompetensöverföring och här erbjuds du möjlighet att båda utvecklas som person, men även som medarbetare. Vi arbetar tillsammans i team för att vi tror att tillsammans är vi starkare, med en unik konstellation av olika kompetenser som delar våra värderingar.

Varför ITS?

Vi tror på våra medarbetare, vi erbjuder möjlighet till karriärutveckling och kompetensutveckling för att stärka dig i din roll, men även för att se till din långsiktiga utveckling. När du som medarbetare mår bra presterar du bättre, därför arbetar vi för att du ska trivas hos oss och få möjlighet att vara med att växa, påverka och utvecklas tillsammans med oss.