"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Om ITS

ITS stöttar högre utbildning och livsviktig forskning med hjälp av IT. Med våra 250 medarbetare är vi norra Sveriges största arbetsplats inom IT och här arbetar vi för att stötta forskare, studenter och lärare både lokalt och nationellt. Vi tycker nämligen att kunskap och fakta bidrar till att göra vårt samhälle bättre.

Vad arbetar vi med?

Vi utvecklar, förvaltar och driftar IT-system för universitet och högskolor i Sverige. Uppdragen kommer bland annat från andra universitet och högskolor, landsting och forskare.

Vi arbetar med allt från förstudier, projektledning, IT-säkerhet och utveckling till förvaltning och serverdrift. Förutom detta har vi ett stort antal tjänster som riktar sig enbart mot Umeå universitet som handlar om allt från filyta, backuptjänster, virtuella servrar och drift, trådlöst och trådat nät, klienthanteringstjänster och mycket mer. 

De nationella systemen för utbildningsadministration, Ladok och NyA (antagning.se) är två av våra största uppdrag. Vi har även samarbetsuppdrag med andra organisationer inom offentlig sektor i Sverige och internationella partners.

Strategiskt uppdrag 

Vi har också det strategiska ansvaret för utvecklingen av IT-användningen vid Umeå universitet. Det innebär att vi identifierar och förutser behov i verksamheten. Vi samordnar it-resurser för att skapa en effektiv och enhetlig IT-miljö. Vi styr även IT-säkerhetsarbetet så att en väl avvägd och tillgänglig säkerhetsnivå uppnås. 

Varför ska du bli en av oss?

Om du, liksom vi, tycker att kunskap och fakta bidrar till att göra vår värld bättre kan du nog också skriva under på vårt gemensamma syfte: att stötta utbildning och forskning. Är du dessutom en person som gillar och kan IT, som vill arbeta på en stor och trygg arbetsplats med många trevliga kollegor - ja då är du välkommen till ITS. 

Varför ITS?

Vi är en stor och stabil arbetsgivare som erbjuder många möjlighet till karriärutveckling för att stärka dig i din roll och långsiktiga utveckling. När du som medarbetare mår bra presterar du bättre, därför arbetar vi för att du ska trivas hos oss och få möjlighet att vara med att växa, påverka och utvecklas tillsammans med oss.

Senast uppdaterad: 2023-01-27