"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

AI och global hållbar utveckling

fre
16
sep
Tid Fredag 16 september, 2022 kl. 12:15 - 13:00
Plats Online via Zoom och Seminarierummet, MIT-huset

Om AI utvecklas och används på ett ansvarsfullt sätt kan den vara en drivkraft för global hållbar utveckling. Med tanke på detta förväntar vi oss att många av de befintliga riktlinjer och rekommendationer för pålitlig eller ansvarsfull artificiell intelligens ger vägledning om hur AI kan bidra till att uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta skulle särskilt gälla för de nordiska ländernas AI-strategier, åtminstone med tanke på deras höga rangordning och övergripande politiska fokus när det gäller att uppnå de hållbara utvecklingsmålen.

I det här föredraget presenterar jag resultaten av vår kvalitativa och kvantitativa analys för att identifiera hur  AI-strategidokumenten hänvisar till de 17 globala målen för hållbar utveckling och diskuterar vad AI för socialt välbefinnande är.

Anmäl dig för att delta

Lunchföreläsningarna äger rum klockan 12.15 - 13.00 i Seminarierummet, MIT-huset vid Umeå universitet samt via Zoom. Registrera dig via denna sida så skickar vi en länk i god tid innan mötet. Föreläsningarna hålls på engelska och är öppna för alla, intresserade av AI.

 

Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Tatyana Sarayeva
Läs om Tatyana Sarayeva
Kontaktperson
Petter Ericson
Läs om Petter Ericson