"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

AIMday Demokrati

tis
20
nov
Tid Tisdag 20 november, 2018 kl. 08:45 - 15:30
Plats Vardagsrummet, Humanisthuset

Välkomna till AIMday Demokrati!

AIMday är ett unikt tillfälle för forskare, företag, organisationer och enheter att knyta värdefulla kontakter, samtidigt som ni tar del av varandras kunskaper och erfarenheter i en gemensam fråga.

Du sätter agendan

AIMday är dagen när du, som representant för en organisation eller ett företag, själv sätter agendan genom att skicka in frågor som du vill diskutera med universitetets forskare. Förslagsvis rörande faktiska utmaningar för just din verksamhet. Temat för hösten är demokrati.


Frågan är entrébiljetten

Det kostar ingenting att delta, utan frågan i sig fungerar som entrébiljett. För alla parter. Som organisation eller företag måste ni skicka in minst en fråga. Som forskare väljer du i din tur vilka frågeställningar du vill vara med och diskutera utifrån din sakkunskap. Sedan matchar vi varje fråga med kompetens från olika discipliner och verksamheter.

Ömsesidigt utbyte

Under AIMday Demokrati möts ni i mini-workshops kring just er fråga – forskare och experter, organisationer och företag. Tillsammans ägnar ni en timme åt att diskutera, analysera och sätta nya perspektiv på er ömsesidiga utmaning. Kanske kommer ni redan där och då fram till möjliga lösningar? Sannolikt hittar ni åtminstone nya sätt att ta er an problemet. Och chansen är god att ni genom att mötas på det här sättet sår ett frö till framtida samarbeten. Efter dagen erbjuder vi er också möjligheten att söka förstudiemedel för fortsatt samverkan.


Områden att ställa frågor inom:

  • Jämställdhet, åldrande och integration
  • Stad och land
  • Digitalisering
  • Hållbar utveckling

Läs mer om AIMday och anmäl dig:
www.aimday.se/demokrati-umea-2018

Du som vill ställa en fråga kan göra det fram till 26 september.
Du som är forskare kan anmäla dig till vilka frågor du vill vara med och diskutera från 1 oktober.


Vi ses 20 november 2018!

Arrangör:
Evenemangstyp: Workshop