"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Aktivismens historia och historia som aktivism

tis
3
dec
Tid Tisdag 3 december, 2019 kl. 13:15 - 15:00
Plats Samvetet, Samhällsvetarhuset, plan 5

I april 1977 ockuperade över 150 personer med funktionsnedsättning ett stort federalt kontor i San Francisco i nästan en månad och krävde sina rättigheter. Samtalet undersöker varför denna osannolika grupp aktivister segrade över världens starkaste nation och hur historiker som återberättar historien erbjuder ännu en väg till aktivism.

Cathrine J. Kudlick, Professor i historia (San Francisco State University, USA) och är föreståndare för Paul K. Longmore Institute on Disability, ledde hon den allmänna historieutställningen “Patient No More: People with Disabilities Securing Civil Rights och är med och arrangerar Superfest International Disability Film Festival. Hennes nuvarande arbete blandar forskning och förespråkare i tjänsten av den offentliga historien, där det huvudsakliga målet är att fortsätta Longmore Institutes uppdrag att övertyga världen om att samhället är bättre på grund av funktionshindrade. I sin forskning studerar hon historiska representationer av funktionshinder.

 

Evenemangstyp: Seminarium

Cathrine J. Kudlick, Professor i historia (San Francisco State University, USA) och föreståndare för Paul K. Longmore Institute on Disability

Kontaktperson
Veronica Lövgren
Läs om Veronica Lövgren