Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)
Filosofie doktor och lektor i socialt arbete.
Som lektor arbetar jag med undervisning och forskning vid Institutionen för socialt arbete.
Jag undervisar framförallt på Socionomprogrammet, men också i fristående kurser om funktionshinder i samarbete med Halmstad högskola. Min forskning är främst inriktad på möjligheter och hinder för delaktighet (i relation till studier, arbete och sysselsättning) inom funktionshinderområdet. Funktionshinder är ett begrepp med flera dimensioner, och kan beskrivas som en effekt av hur miljön är utformad, vilka krav som ställs på individen i specifika situationer samt individens förutsättningar.
För närvarande deltar jag i fem forskningsprojekt: Med arbetsliv i sikte - stöd till utbildning för unga vuxna med psykisk ohälsa; Intim hjälp och omsorg i hemtjänsten – en kvalitativ studie av brukares och personals egna erfarenheter; Investing in young adults with mental health problems – Career-oriented outcomes and responsibility in the Swedish Welfare system; Disability and Intimate Partner Violence (DIS-IPV); DISTIME Ageing with disabilities in past, present and future societies: Risks, loads and later life outcomes.
Jag disputerade 2013 med avhandlingen Villkorat vuxenskap. Levd erfarenhet av intellektuellt funktionshinder, kön och ålder. Avhandlingen belyste hur vardagen för medelålders kvinnor och män med intellektuell funktionsnedsättning genomkorsas av institutionella villkor. Efter disputationen har jag fortsatt undersöka interaktionen mellan funktionshinder och ålder som sociala katergoriseringsordningar.
Utöver forskning och undervisning är jag styrelseledamot i NNDR, Nordic Network on Disability Research (http://nndr.no), samt aktiv inom Research Network on Age in Sweden (AgeS, https://www.kau.se/index.php/swedish-research-network-age), och institutionens forskningsprofil, Ageing and Social welfare (http://www.socw.umu.se/forskning/profiler/ageing-and-social-welfare/).