"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday med vernissage för Grada Kilomba / A World of Illusions

fre
11
okt
Tid Fredag 11 oktober, 2019 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Art Friday med vernissage för "A World of Illusions", Grada Kilombas poetiska trilogi av filminstallationer. Världspremiär för den tredje delen om Antigone. Bar och DJs från Umeåbandet Kungens Rider. Fri entré.

Dörrarna till utställningen slås upp 17.00, och klockan 19.00 följer ett samtal mellan konstnären Grada Kilomba och museichef Katarina Pierre, curator. Hela Bildmuseet - utställningar, museishop och restaurang - är kvällsöppet till 21:00 på fredagar.

I Grada Kilombas filmtrilogi "Illusions" möter vi de välkända berättelserna om Narcissus och Echo, Oidipus och Antigone, i omarbetade versioner framförda av mimskådespelare. Genom antik mytologi och kolonial historia talar Illusions om mänskliga rättigheter, rakt in i vår samtid.

Konstnären Grada Kilomba (f. 1968, Portugal) är bosatt i Berlin. Hennes verk har visats på viktiga konstinstitutioner och biennaler runt om i världen, bland annat São Paulo-biennalen (2016) och Berlinbiennalen (2018) där hon var en av de mest uppmärksammade konstnärerna. Kilombas bok "Plantation Memories: Episodes of Everyday Racism [Plantageminnen: Berättelser om vardagsrasism]" (2008) har tryckts i 5 upplagor.

Grada Kilomba / A World of Illusions har producerats av Bildmuseet, Umeå universitet

Bildmuseet är öppet som vanligt hela fredagen. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till 21:00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage