"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday med Hardcore

fre
29
nov
Tid Fredag 29 november, 2019 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Tillsammans med Umeå Europeiska Filmfestival bjuder vi in till Art Friday med Hardcore. Film, samtal, livemusik och mingel – en kväll med Umeås hardcorescen i fokus. Visning av den franska dokumentärfilmen "UxÅ: A Journey to the Heart of the Umeå Hardcore Scene" och livespelningar med YDMS, Dream Warriors och The Dumb Fucks. Kafé och bar, fri entré.

"UxÅ: Journey to the Heart of the Umeå Hardcore Scene"
De tre franska filmskaparna Gianni Manno, Romain Massé och Théophile Pillault återvänder till Umeå för att äntligen visa sin dokumentärfilm UxÅ. 2014 reste de tre vännerna från Frankrike till Umeå för att på plats möta den Hardcore-scen som de läst och hört mycket om. De ville förstå hur denna subkultur växte fram och blev så stor i norra Sverige och Umeå. Resultatet är en nyfiken och underhållande film som varvar personliga intervjuer med arkiv- och bakgrundsmaterial. UxÅ är en resa genom en viktig del av Umeås nutidshistoria. Att få ta del av den är värmande och spännande även för dem som inte var med när det begav sig. Filmvisningen följs av ett Q&A där Maria Engström talar med filmskaparna.

Där efter spelar YDMS, EP-aktuell metal hardcore från Skellefteå/Burträsk, Dream Warriors, snabb rå hardcore från från Umeå, och The Dumb Fucks, melodisk punkig hardcore från Umeå.

I samarbete med studieförbundet Bilda och Verket Umeå

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt