"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday med VK:s Kulturprisutdelning

fre
24
maj
Tid Fredag 24 maj, 2019 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Art Friday på Bildmuseet med kulturprisutdelning och öppet skapande i anslutning till café och bar. Hela Bildmuseet - utställningar, museishop och restaurang - är kvällsöppet till 21:00. Baren öppnar kl 17:00. Fri entré.

Under kvällen delas VK:s kulturpris ut till ut till en person som gjort särskilt avtryck i det norrländska kulturlivet. Vem juryn har valt i år är än så länge hemligt, men det kommer att offentliggöras ett par dagar innan prisutdelningen. Bland de senaste årens kulturpristagare finns poeten och musikern Mattias Alkberg (2016), koreografen och kompositören Birgitta Egerblad (2017) och konstnären Britta Marakatt-Labba (2018).

Bildmuseet har förstås öppet hela fredagen, men kvällsprogrammet börjar klockan 17:00 med möjlighet till eget skapande vid café/bar. Kulturprisutdelningen äger rum 19:00 och följs av ett samtal mellan pristagaren och kulturredaktör Sara Meidell. Vill du fortsätta kvällen efter 21:00 så är detta förfesten, bara en kort promenad från Umeås nattliv. Välkommen!

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt