"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday och vernissage!

fre
12
okt
Tid Fredag 12 oktober, 2018 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Art Friday med vernissage, DJ och bar. Den här fredagskvällen öppnar vi en ny utställning: William Kentridge / The Refusal of Time. Hela Bildmuseet – utställningar, museishop och restaurang – är kvällsöppet till 21:00. Fri entré.

Baren öppnar kl 17.00, invigningssamtal kl 19:00 i den nya utställningen på plan 3, bland annat ett publikt Skype-samtal mellan kurator Ariane Koek, som är på plats i Bildmuseet, och vetenskapshistorikern och fysikern Peter Galison, Harvard University. Välkommen!

The Refusal of Time [Att vägra tiden] är en suggestiv betraktelse över tidens natur. Med allusioner till Einsteins relativitetsteori och tankeexperiment, till rymdfärder, Platons grotta och stumfilm har den sydafrikanska konstnären William Kentridge skapat en berörande och fantasifull berättelse om vårt sätt att förstå tid. Kan vi någonsin verkligen förstå tidens flykt i en värld i ständig förändring?

The Refusal of Time växte fram i samtal med Harvard-fysikern och vetenskapshistorikern Peter Galison, och är en uppvisning av Kentridges breda spektrum av konstnärliga praktiker och visuella motiv. Musik och ljudlandskap: Philip Miller. Videoredigering: Catherine Meyburgh.

William Kentridge (f. 1955 i Johannesburg, Sydafrika) är verksam i Johannesburg och betraktas som en av vår tids mest betydande konstnärer. Hans verk har visats på stora internationella konstmuseer och biennaler över hela världen och ofta reflekterat över effekter och efterdyningar av apartheid och kolonisering.

The Refusal of Time visas presenteras som en inledande del av Bildmuseets stora utställning Entangle / Konst och fysik, som öppnar i sin helhet 16 november.

Bildmuseet har förstås öppet hela denna fredag, men kvällsprogrammet börjar klockan 17:00. Vill du fortsätta kvällen efter 21:00 så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv. Välkommen!

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Mattias Andersson
Läs om Mattias Andersson