"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Avtäckning och nyinvigning av växtväggen på Konstnärligt campus

ons
31
maj
Tid Onsdag 31 maj, 2023 kl. 12:15 - 12:45
Plats Konstnärligt campus

Växtväggen är en vertikal växtvägg som sträcker sig över flera våningar och är placerad i en gemensam yta där studenter och besökare kan njuta av den gröna miljön. Växtväggen vissnade och plockades bort, men är nu på väg att återfödas. Projektet är resultatet av ett samarbete mellan studenter från Designhögskolan (UID Climate Group), institutionen för molekylärbiologi, Umeå centrum för mikrobiell forskning (UCMR), Sveriges Lantbruksunvierstet (SLU), fakulteten för skogsvetenskap, insitutionen för skoglig genetik och växtfysiologi, Umeå, Skogsmästarskolan, Skinnskatteberg och Vertisà Umeå.

Väggens syfte är att skapa en känsla av lugn och inspirera till kreativitet och reflektion. Tanken är att den ska integrera natur och design in i en stadsomgivning. Installationen består nu av ett stort antal växter som är noggrant utvalda för att trivas inomhus. Växterna bidrar till att förbättra luftkvaliteten och skapa en trevligare miljö för alla som vistas på Konstnärligt campus.

Genom att skapa en innovativ och estetiskt tilltalande växtvägg, hoppas de inblandade kunna förbättra arbets- och studiemiljön för studenter och personal.

Arrangör: Designhögskolan
Evenemangstyp: Övrigt