"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Byggnader som träd – städer som skogar

ons
24
apr
Tid Onsdag 24 april, 2019 kl. 13:00 - 15:00
Plats Teatern, Arkitekthögskolan

Hur kan man skapa något som har en positiv och regenerativ effekt - istället för att bara minimera negativ påverkan? Kanske genom att byggnaderna fungerar som materialbanker, genom design för demontering, "material passports" eller uthyrning av funktioner, istället för att sälja produkter.

I denna föreläsning diskuterar Laura Vidje cirkulära affärsmodeller som gynnar människor, miljön och ekonomin i dagens byggindustri och fastighetssektor. Föreläsningen syftar till att skapa förståelse för hållbar utveckling, cirkulär ekonomi och ett designkoncept som kallas Cradle to Cradle "vagga till vagga". Utgångspunkten är en rad framgångsrika exempel från produktnivå till företag, byggnader och urbana områden - för att vidare uppmuntra kreativt skapande.

Avslutningsvis kommer Laura också att diskutera detta i relation till egna erfarenhet i hennes byggprojekt i Kassjö – ett runt hus byggt av halmbalar, lera och helt utan betong.

Om föreläsaren:
Laura Vidje är hållbarhetskonsult hos Esam i Umeå där hon motiverar organisationer och individer att  verka för en hållbar utveckling. Hon sprider kunskap om cirkulär ekonomi, hälsosamt byggande och hållbara innovationer. För sitt arbete har hon utnämnts till årets Cleantechprofil i Norra Sverige. Ideellt engagerar sig Laura i cirkulär ekonomi genom att driva Cradlenet Norr. Tillsammans med sin man bygger hon ett eget hus, med fokus på hälsosamma material och självförsörjning. Projektet följs av SVT Husdrömmar.

Föreläsningen är öppen för allmänheten och ges på engelska. Arkitekthögskolan kommer att dokumentera evenemanget genom foto- och film för extern kommunikation. Även en extern medieaktör kommer att filma under evenemanget. Om du som gäst har frågor angående detta, eller om vår hantering av persondata, prata med oss på plats eller kontakta oss på info@arch.umu.se. 

Evenemangstyp: Föreläsning