"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Cold Rush: territorialisering i omvärdering av naturresurser

tor
15
feb
Tid Torsdag 15 februari, 2024 kl. 15:15 - 16:30
Plats CERUM Studion eller digitalt

Hur kan begreppet "territorialisering" användas för att analysera pågående komplexa politiska, ekonomiska och ekologiska processer? En sådan process är påskyndande klimatförändringar som snabbt framskrider i Arktisregionen och kommer adresseras under seminariet genom omvärdering av naturresurser som exempel.


Sari Pietikäinen är professor i diskursstudier vid Jyväskylä universitet, och hon kommer att använda sitt forskningsprojekt 'Cold Rush' som en plattform för att utforska hur territorialisering hjälper till att utvidga vår fokus från essenser och lager till rörelser och förbindelser, samt att gå bortom binära förhållanden mot produktiva interaktioner mellan materiella, diskursiva och affektiva dimensioner.

Seminariet hålls på engelska och deltagande i seminariet sker antingen fysiskt eller genom att anmäla sig nedan för att få en Zoom-länk.

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
William Blombäck
Läs om William Blombäck
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).