"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

CURATORSVISNING AV NANCY HOLT / INSIDE OUTSIDE

sön
25
sep
Tid Söndag 25 september, 2022 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Ta chansen och följ med när Katarina Pierre, museiintendent, curator och museichef ger en guidad visning i den pågående utställningen med Nancy Holt på Bildmuseet. Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! Språk svenska.

Nancy Holt (1938–2014) var en central gestalt på New Yorks konstscen och en pionjär inom platsspecifik installation och rörlig bild. Under fem decennier ställde hon frågor om hur vi kan förstå vår plats i världen genom konstnärliga undersökningar av perception, system och plats. Inside Outside är den mest omfattande europeiska presentationen av Holts arbete och den mest ambitiösa någonsin av hennes mångfacetterade konstnärskap.

Utställningen visar film, video, fotografi, konkret poesi, ljudverk, skulptur, rumsinstallationer samt ritningar och dokumentation av hennes jordkonst. Två av hennes platsspecifika System Works har återskapats och visas här i sina första postuma versioner. En av dem, Ventilation System, är en lekfull skulptur som löper över flera våningsplan, inomhus och utomhus, i dialog med Bildmuseets arkitektur.

Läs mer om utställningen

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Visningar