"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Skolelever i klassrum.

Digitala lösningar och psykisk hälsa för barn och unga i övre Norrland

ons
19
jun
Tid Onsdag 19 juni, 2024 kl. 10:00 - 12:00
Plats Digital träff via Zoom

Tematräff om utmaningar och möjligheter från olika perspektiv inom området Psykisk hälsa. Syftet är att skapa förutsättningar för dialog och samverkan som kan leda till intressanta idéer och innovationsutveckling.

Vad och för vem?

Det är ett tillfälle för dig som är forskare, kliniker, kommunala verksamheter eller bolag som verkar inom eller är intresserad av området Psykisk hälsa. För dig som är intresserad finns även möjlighet att jobba vidare mot samverkansprojekt inom området. 

Vi vänder oss framför allt till intressenter i Västerbotten och Norrbotten. Träffen kommer hållas på svenska förutom ett av föredragen som hålls på engelska.  

Program (preliminärt)

10.00-10.10 Incheckning 
10.10-10.20
Introduktion av SOLH-projektet 
10.20-11.00
Internetförmedlad compassionfokuserad behandling för stress och trauma hos barn och ungdomar (TF-KBT). Linda Wallin, leg psykoterapeut BUP, Region Norrbotten och Umeå universitet.
11.00-11.05
Paus 
11.05-11.20
Perspektiv på barn- och familjecentrerade insatser för att främja rörelserikedom och psykisk hälsa.  
11.20-11.35
Tecsam, Katalonien, Nätverk inom mental hälsa, AI och innovation (på engelska)
11.35-11.45
Sammanfattning och fortsättning 

Arrangörer

Parter och medfinansiärer

Mer om European Connected Health Alliance

European Connected Health Alliance (ECHAlliance) är ett globalt nätverk för uppkopplad hälsa med mer än 750 medlemsorganisationer. I Norra Sverige har vi byggt en regional nod inom ramen för ECHAlliance. Nätverket bidrar till internationellt nätverksbyggande inom viktiga utvecklingsfrågor, liksom det kan bidra till mer medel för forskning och utveckling genom fokuserad samverkan. För de kommande sju åren finns exempelvis en budget inom forsknings- och utvecklingsprogrammet Horisont Europa på 95,5 miljarder € avsatt. 

Läs mer på echalliance.com

 

Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Jenny Karlsson
Läs om Jenny Karlsson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).