"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Fascinerande växters dag 2019

lör
18
maj
Tid Lördag 18 maj, 2019 kl. 11:00 - 15:00
Plats Kafé Fika i Väven (plan 1), Storgatan 46A, Umeå

Vilka färger finns i växternas blad? Varför är samspelet mellan växter och insekter viktigt? Vad är mikroalger och hur kan man använda dom? Prova på att göra egna fröpapper och isolera DNA ur bär. Vi bjuder in till en dag med olika aktiviteter med fokus på växter. Kom förbi och fascineras av växternas värld!


På 18 maj arrangeras Fascinerande växters dag för femte gången i Umeå. Detta år är vi i Kafé Fika i Väven. Forskare inom växtforskning kommer att presentera sin forskning i korta föredrag, du kan se växter som de forskar med och experimentera själv.

Fascinerande växters dag är ett stort internationellt arrangemang. Mer än 500 vetenskapliga institutioner, universitet, botaniska trädgårdar i mer än 50 länder kommer att öppna sina dörrar tillsammans med jordbrukare och företag. Syftet är att sätta växternas fascinerande värld i rampljuset och visar den för intresserade av alla åldrar – från småbarn till mor- och farföräldrar.

Mer information om evenemang i Umeå och programmet hittas här:

http://www.fascinerandevaxtersdag.se

Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Anne Honsel
Läs om Anne Honsel