"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fascinerande växters dag 2022 i Umeå

lör
21
maj
Tid Lördag 21 maj, 2022 kl. 11:00 - 15:00
Plats Curiosum, konstnärlig campus

Vilka växter åt människor för tusen år sedan och hur tillagades deras mat? Hur ser pollen ut som orsakar allergier och hur har växterna vi äter utvecklats över tid? Ta reda på vad som är växternas favoritmat, upptäck deras grannbakterier och -svampar och bli förvånad över hur olika växter kan se ut. Den 21 maj bjuder vi in dig till en dag fylld av olika aktiviteter kring växter och växtforskning. Kom förbi och låt dig fascineras!

På Fascinerande växters dag kommer växtforskare att presentera sina favoritväxter, du kan ta en titt på det underjordiska livet i marken och titta på växtrötter och deras svampvänner, testa hur elastiska växter är och göra många fler experiment.

Bonsaisällskapet visar bonsaiträd från våra skogsträd och Arboretum Norrs Vänner presenterar mångfalden av träd och buskar som växer på Arboretum i Baggböle och som härstammar från olika delar av världen. Du hittar alla aktiviteter på nedanstående programlänk. Vår maskot Flora kommer att välkomna dig! 

Fascinerande växters dag arrangeras i Umeå av Umeå Plant Science Centre tillsammans med Curiosum, Umeå universitet och SLU. Det är ett internationellt evenemang som firas över hela världen. Mer än 500 vetenskapliga institutioner, universitet och botaniska trädgårdar i mer än 50 länder kommer att öppna sina dörrar för besökare.

Kom och bli en del av detta världsomspännande evenemang och bli förvånad över växternas fascinerande värld!

Mer information och programmet för Fascinerande växters dag kan du hitta här

 

Är du intresserad att läsa mer om idén bakom evenemanget? Kolla på dessa sidor: https://plantday18may.org (officiell internationall sida)https://www.fascinerandevaxtersdag.se (svensk nationell sida)

 

Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Anne Honsel
Läs om Anne Honsel