"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Feelgood-dagen - Inspiration för ett hållbart arbetsliv

tis
24
maj
Tid Tisdag 24 maj, 2022 kl. 13:00 - 16:00
Plats Digitalt

Det här vill du inte missa! Ett inspirerande digitalt event för chefer, HR och andra som är engagerade i arbetsmiljöfrågor. En framtidsspaning om vad som blir viktigast för arbetsgivare att fokusera på i ett föränderligt arbetsliv. Hur vi skapar effektiva och lönsamma hälsostrategier, insatser och rehabprocesser. Hur viktigt det är att hantera konflikter på arbetsplatsen i tid. Och exempel på hur man skapar ett friskt företag.

Som deltagare kommer du att få lyssna till flera av Feelgoods specialister, och få användbara tips från vinnaren av utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2021. Bjud gärna med vänner och kollegor! Alla är välkomna oavsett om man är kund hos Feelgood eller inte.

Program

 • Hälsostrategi - vad krävs för att få genomslag?
  Hur ser vi till att vår hälsostrategi verkligen ger effekt? Så hälsosatsningarna blir effektiva och hållbara, och inte bara fina ord och punktinsatser. Vi ger exempel på hur framgångsrikt hälsoarbete kan se ut och identifierar fallgropar att undvika. Målet är att uppnå hälsosamma och högpresterande organisationer.
  Nilla Antonsson, regionchef Feelgood
  Charlotte Valleskog, psykolog och organisationskonsult Feelgood
 • Hantera konflikter på arbetsplatsen i tid
  Ingen arbetsplats är helt fri från konflikter, men i tider av förändring ökar risken att de ska bryta ut, vilket märks nu efter pandemin. Olösta konflikter riskerar att utvecklas till ohälsa, och arbetsmiljöproblem. Hur bör arbetsgivare agera? Vad kan chefer göra för att hjälpa och hur kan medarbetare själva bidra till att förhindra att konflikterna uppstår?
  Heléne Bivrin, psykolog och organisationskonsult Feelgood
 • Vinnaren i Sveriges friskaste företag 2021
  Det företag som lyckats allra bäst i Feelgoods utmärkelse berättar om hur de arbetar med arbetsmiljö och hälsa i sin organisation. Vinnaren presenteras i mitten av maj, håll utkik på www.sverigesfriskasteforetag.se.
  Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande
  Representant från vinnarföretaget
 • Spaning: Den framtida arbetsgivaren
  Vilka är de största utmaningarna i ett arbetsliv under omdaning, och vad blir viktigast för arbetsgivare och ledare att fokusera på? Hur ska chefen till exempel agera för att vara en friskfaktor för medarbetarna, och hur behåller vi dem vi vill behålla? Hur främjar vi hälsa i en ökad gränslöshet mellan privatliv och arbetsliv? Experter från Feelgood samtalar om och ger sina bästa råd om ett arbetsliv i förändring.
  Faysal Rawandozi, chefspsykolog Feelgood
  Susanne Feinbaum, verksamhetschef fysioterapi Feelgood
  Charlotte Valleskog, psykolog och organisationskonsult Feelgood
  Moderator: Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood
 • Hur mycket tjänar du på att göra rätt i rehab?
  Korttidsfrånvaro kostar naturligtvis pengar, och drabbar medarbetare och organisation. Ändå är vi för dåliga på att göra insatser tidigt, där det är mest lönsamt. Hur motiverar vi att det är där resurserna bör läggas och hur gör vi det mest effektivt? Med ett konkret kundcase visar vi på lönsamheten i att hantera korttidssjukfrånvaron, förebygga och lägga upp en bra rehabprocess.
  Cornelia Karlberg, områdesansvarig rehabilitering och ohälsa Feelgood
 • Hälsoekonomi visar effekter av förbättrad arbetsmiljö
  Det är lätt att anta att en bättre arbetsmiljö ger minskad ohälsa och minskad personalomsättning. Men hur kan vi räkna på det? Hur vet vi att vi gör de insatser som ger störst nytta? Med underlag från ett konkret kundcase ger vi nycklarna. En chef såg behoven i en situation med hög personalomsättning och mycket stress. Ledningen ville se om de efterfrågade resurserna verkligen skulle löna sig.
  Yvonne Andersson, organisationskonsult Feelgood

Anmäl dig via Feelgoods hemsida

Arrangör: Personalenheten
Evenemangstyp: Föreläsning