"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fler platser till arktiska forskarskolan

ons
11
jan
Tid Onsdag 11 januari, 2023 kl. 12:00 - 13:00
Plats online: zoom

Hösten 2022 startade den arktiska forskarskolan med inriktning mot hållbar utveckling, en satsning för att skapa är en miljö som främjar tvärvetenskap genom att handledare och doktorander från vitt skilda ämnesområden vid Umeå universitet möts. Nu öppnar utlysning nummer två.

Den 11 januari 2023 håller Linda Lundmark, forskarutbildningsansvarig, ett lunchseminarium på engelska där hon i detalj presenterar forskarskolan samt idéer om hur forskarskolan kan vara till gagn för forskare och redan antagna doktorander på hela universitetet.

Hon går igenom processen, villkoren och konceptet för den arktiska forskarskolan. Hon berättar om vilka möjligheter och fördelar den erbjuder doktorander och handledare, och hur den i förlängningen ämnar gagna den arktiska forskningen vid Umeå universitet.

Registrera ditt intresse att delta på informationsträffen på zoom via formuläret nedan. Zoom-länk kommer att skickas på e-post till dig senare.

Varmt välkommen!

För intresseanmälan för doktorandtjänst inom Arktiska forskarskolan med inriktning hållbar utveckling kommer nedanstående information efterfrågas (mer info ges på träffen).

  1. Projekttitel (på både svenska och engelska)
  2. Institution
  3. Inlämningsdatum
  4. Sökande handledare (namn, titel, telefon, e-post, tjänst och anställningsform vid Umeå̊ universitet)
  5. Biträdande handledare (namn, titel, telefon, e-post, tjänst och anställningsform vid Umeå̊ universitet)
  6. Sammanfattning ( på både svenska och engelska, max 1500 tecken inkl. mellanrum)
  7. Beskrivning av samhällsrelevans och koppling till den arktiska forskarskolan, speciellt med avseende på̊ hållbar utveckling
  8. Relevans för att utveckla den tvärvetenskapliga kompetensen inom den arktiska forskningen vid Umeå̊ universitet, samt den ämnesspecifika forskningsfronten (max 1500 tecken inkl. mellanrum)
  9. Doktorandens forskningsmiljö̈. Beskriv den vetenskapliga miljö̈ som doktoranden kommer att vara en del av (max 1500 tecken inkl. mellanrum)
  10. Etiska aspekter. Beskriv etiska aspekter hos projektet (notera att all forskning har etiska aspekter), ange också̊ om etiskt tillstånd finns, ska sökas eller inte är aktuellt: (max 1500 tecken inkl. mellanrum)
  11. Min prefekt/ motsvarande stödjer min idé (ja/nej)
  12. Sökanden ska bifoga ett CV (maximalt två̊ sidor) och en publikationslista. Biträdande handledare kan bifoga sitt CV om det anses stärka ansökan. Publikationslistan ska innehålla sökandes publikationer de senaste 7 åren, där de fem publikationer som anses viktigast för projektansökan markerats med asterisk (*).

Sista ansökningsdatum: 17 februari 2023

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Linda Lundmark
Övrig/annan befattning, universitetslektor
Läs om Linda Lundmark
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).