"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

FÖRELÄSNING I UTSTÄLLNINGEN NANCY HOLT / INSIDE OUTSIDE

sön
9
okt
Tid Söndag 9 oktober, 2022 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Gjord för jord, ord för ord. Om det kroppsliga, visuella och konceptuella i Nancy Holts konst. Välkommen på föreläsning i samband med utställningen Nancy Holt / Inside Outside med Håkan Nilsson, professor i konstvetenskap vid Södertörns högskola och konstkritiker. Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! Språk svenska.

Håkan Nilsson är professor i konstvetenskap på Södertörns högskola sedan 2019. Tidigare var han även professor i konsthistoria och konstteori på Konstfack i Stockholm. Nilsson är också konstkritiker för SvD och DN.

Nancy Holt (1938–2014) var en central gestalt på New Yorks konstscen och en pionjär inom platsspecifik installation och rörlig bild. Under fem decennier ställde hon frågor om hur vi kan förstå vår plats i världen genom konstnärliga undersökningar av perception, system och plats.

Inside Outside är den mest omfattande europeiska presentationen av Holts arbete och den mest ambitiösa någonsin av hennes mångfacetterade konstnärskap. Utställningen visar film, video, fotografi, konkret poesi, ljudverk, skulptur, rumsinstallationer samt ritningar och dokumentation av hennes jordkonst. Två av hennes platsspecifika System Works har återskapats och visas här i sina första postuma versioner. En av dem, Ventilation System, är en lekfull skulptur som löper över flera våningsplan, inomhus och utomhus, i dialog med Bildmuseets arkitektur.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Föreläsning