"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Halvdagsutbildning: Arbetsplatsdialog AD-A

tor
29
okt
Tid Torsdag 29 oktober, 2020 kl. 13:00 - 16:45
Plats Online

Halvdagsutbildning ”Arbetsplatsdialog AD-A; Ett metodstöd för arbetsgivare vid ohälsa och sjukfrånvaro

Ohälsa i arbetslivet med bland annat stress och fysisk smärta/värk är vanligt förekommande. Att tidigt uppmärksamma varningssignaler på ohälsa bland medarbetarna är av stor betydelse, för att förhindra utveckling av sjukdom och sjukskrivning. 

Metodstödet AD-A är ett strukturerat verktyg för chefer, som ger stöd till att främja dialog med medarbetare och genomföra konkreta anpassningar av arbete. Metodstödet kan med fördel användas vid tidiga tecken på ohälsa för att förhindra sjukfrånvaro, men kan även användas i en rehabiliteringsprocess.

Denna utbildningsdag inleds med föreläsningar om ohälsa i arbetslivet, samt vilka varningssignaler chefer behöver vara uppmärksamma på. Därefter kommer dagen att fokusera på metodstödet AD-A, dess innehåll och strukturerade insatser, samt workshop i hur AD-A kan användas i den egna verksamheten.

Målet med utbildningsdagen är att förstärka chefers och HR-stödets kapacitet att agera vid ohälsa och sjukfrånvaro genom att använda sig av metodstödet AD-A.

Målgrupp: Chefer och HR-stöd. Det ger stora fördelar om chefer och HR-stöd från samma arbetsplats deltar vid samma tillfälle.

Samma utbildning ges vid sju olika tillfällen från maj till oktober.

Max antal deltagare:  25


När (sista anmälningsdag):

Tors 29 okt (21 oktober)
Tis 24 nov (16 november)
Tis 15 dec (7  december) - INSTÄLLD

Anmälningslänk

Arrangör: Personalenheten
Evenemangstyp: Kurs/Utbildning

Workshopledare:

Therese Eskilsson, medicine doktor, leg. sjukgymnast och lektor vid Institutionen för Samhällsmedicin och rehabilitering, Umeå universitet.

Kontaktperson
Pernilla Jansson
Läs om Pernilla Jansson