"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

How rural medical education improves health care

lör
19
okt
Tid Lördag 19 oktober, 2019 kl. 11:40 - 12:00
Plats N320, Naturvetarhuset

Roger Strasser, professor vid Northern Ontario School of Medicine, Kanada, promoveras till medicine hedersdoktor vid Årshögtidens ceremoni den 19 oktober kl. 17.00 i Aula Nordica.

På förmiddagen den 19 oktober håller Roger Strasser sin högtidsföreläsning om vikten av utlokalisering av läkarutbildningar för vården på glesbygden.

Roger Strasser är ledande inom reformeringen av hälsovårdsutbildningen mot socialt ansvarstagande och glesbygdsmedicin. Han poängterar vikten av anknytning till lokalsamhället i medicinsk forskning och utbildning och han har utvecklat den första nya kanadensiska läkarutbildningen på 35 år, i det glest befolkade norra Ontario. Utbildningen har socialt ansvarstagande i utbildningsplanen, med syfte att förbättra hälsa och levnadsvillkor för befolkningen i regionen. Genom sin modell med utlokaliserat lärande, underlättar utbildningen rekrytering av läkare till socioekonomiskt underprivilegierade samhällen. 
  
Föreläsningen hålls på engelska.

Högtidsföreläsningar 2019

Föreläsningen är öppen för alla, är gratis och ingår i ett omfattande program av populärvetenskapliga föreläsningar från 9.00–12.00.

Läs hela föreläsningsprogrammet 

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Föreläsning