"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Hur kan forskning möta samhällets utmaningar och bidra till social innovation?

fre
11
feb
Tid Fredag 11 februari, 2022 kl. 11:30 - 13:00
Plats Online

Många av de samhällsutmaningar vi möter kräver ny kunskap, samverkan och sociala innovationer. Hur kan forskning vid Umeå universitet bidra till detta? Det vill vi gärna träffa dig för att diskutera. 

Umeå universitet är en del av den nationella kunskaps- och samverkansplattformen Mötesplats Social Innovation. Den 11 februari välkomnar vi dig som forskare till en lunchträff där du får ta del av aktuell forskning om social innovation i Sverige och diskutera med kollegor hur just din forskning passar in i sammanhanget. 

Vill du delta? 

Anmäl dig senast 7 februari  

På grund av rådande pandemirestriktioner blir lunchträffen digital.

PROGRAM

  • Om Mötesplats Social Innovation
    – Anna Sandström Emmelin, Enheten för forskningsstöd och samverkan, ger en inblick i arbetet med Mötesplats Social Innovation.

  • Presentation av nya antologin "Social innovation för hållbar utveckling" (Bonnedahl et al, 2022, Studentlitteratur) 
    – Annika Egan Sjölander, lektor vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper, och Karl Johan Bonnedahl, lektor vid Handelshögskolan, presenterar ett nytt samlingsverk med svensk forskning på temat social innovation. 

  • Social aktivitet på recept för äldre
    – Ingeborg Nilsson, professor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, berättar om sin forskning rörande social aktivitet på recept för att minska ofrivillig ensamhet bland äldre.

  • Gemensam dialog

 

Evenemangstyp: Seminarium