Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Konsekvenser av främre korsbandsskada

ons
30
nov
Tid Onsdag 30 november, 2022 kl. 11:30 - 12:15
Plats Luxemburg IKSU sport, eller online

Kan god muskelfunktion förebygga nya skador och tidig artros efter främre korsbandsskada?

Främre korsbandsskada är en vanlig idrottsrelaterad skada med stora konsekvenser för den som drabbas. Risken för att drabbas av ytterligare skador är hög och nästan hälften utvecklar knäartros i en relativt ung ålder. Anna Cronström kommer i denna föreläsning delge preliminära resultat från sitt pågående postdoc-projekt där de vill undersöka om muskelfunktion har någon betydelse för om man drabbas av ytterligare skador och/eller tidig artros efter en främre korsbandsoperation.

Anna Cronström är Postdoktor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, enheten fysioterapi vid Umeå universitet.

Nyhet för Idrottsluncherna 2022

Du som inte har möjlighet att ta dig till lokalen Luxemburg kan se Idrottsluncherna live online. En länk skickas till dig som anmält dig att närvara digitalt, länken skickas dagen innan idrottslunchen. Det går inte att se filmade föreläsningar i efterhand.

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget. Om du har allergier eller önskan om specialkost annat än vegetarisk, be oss kontakta dig via formuläret nedan.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Välkommen med din anmälan senast 28 novembrer.

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Anna Cronström
Talare
Anna Cronström
Postdoktor
Läs om Anna Cronström
Kontaktperson
Anna Norell Lindgren
Läs om Anna Norell Lindgren