"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Årets idrottsalumn 2019

tor
20
feb
Tid Torsdag 20 februari, 2020 kl. 11:30 - 12:15
Plats IKSU Sport, Luxemburg

Utmärkelsen Årets Idrottsalumn

Jenny Svender kommer i samband med Umeå Idrottsgala 20 februari 2020 att få ta emot utmärkelsen Årets Idrottsalumn från Idrottshögskolan vid Umeå universitet.

Arbete på Riksidrottsförbundet

Jenny har i sitt arbete en central roll på Riksidrottsförbundet. Hon är RF:s sakkunnige i jämställd-hetsfrågor och hon är även ansvarig för RF:s forsknings- och utvecklingsarbete. Att hon lyckas täcka båda rollerna har en tydlig koppling till hennes kompetens och bakgrund.

Jämställdhet och genus var huvudfokus i Jennys avhandling då hon undersökte på hur kön konstrueras i idrotten genom att studera specialidrottsförbundens ansökningar inom en stor satsning på barn- och ungdomsidrott ”Handslaget”. Med denna bakgrund har Jenny varit, och är, mycket tongivande i idrottsrörelsens jämställd-hetsarbete. 2017 var ett historiskt år då RF-stämman beslutade att införa stadgereglering avseende mäns och kvinnors representation i specialidrottsförbundens beslutande organ.

Forsknings- och utvecklingsarbete

RF är en stor ”beställare” av forskning inom en rad områden, viktiga för idrottsrörelsens utvecklingsarbete. Jenny leder hela processen från identifierande av kunskapsbehov och relevanta frågeställningar, samarbetet med forskare, till publicerandet av forskningsrapporter. Jenny har ansvarat för att formulera den FoU-policy som Riksidrottsstyrelsen beslutat om.

Tid
11:30-12:15 (därefter gemensam, subventionerad lunch på restaurang Hansson & Hammar)

Kostnad
50 kr för föreläsning och lunch, betalas kontant eller via Swish i anslutning till föreläsningen (ta gärna med jämna pengar). Kom i tid! 

Anmälan
Senast den 17 februari 2020 på mail till pernilla.eriksson@umu.se

 


imagefpakc.png

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Pernilla Eriksson
Läs om Pernilla Eriksson