"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Digitala innovationer inom fysisk aktivitet och hälsa

ons
20
nov
Tid Onsdag 20 november, 2019 kl. 11:30 - 12:15
Plats IKSU Sport, Luxemburg

Fysisk aktivitet är ett botemedel mot många av våra välfärdssjukdomar och fysisk inaktivitet är en av de främsta orsakerna till att dessa uppstår. Vi behöver hitta nya vägar för att kunna erbjuda en god hälso- och sjukvård i framtiden, där tekniska lösningar och nya samarbeten blir avgörande för att lyckas.

Under idrottslunchen presenteras det treåriga Botnia Atlantica- projektet, Nord InC. Idrottshögskolan är en av fem samverkansparter inom projektet. Projektet har haft som mål att skapa ett kompetenscenter som ska bana väg för innovationer inom fysisk aktivitet och hälsa.

Anna Nordström kommer att presentera vad som hänt inom projektet under dessa tre år (2017-2019) och visa exempel på olika case som genomförts. Hon berättar även om tankarna för en fortsättning för NordInC. Hur kan vi alla bidra till att hitta lösningar på framtidens utmaningar!

Föreläsningen vänder sig till dig som är intresserade av att på olika sätt bidra till ökad fysisk aktivitet och träning.

Anna Nordström är projektledare för Nord InC, adjungerad professor i folkhälsa, och specialist i idrottsmedicin. Anna forskar om fysisk aktivitet och hälsa i olika sammanhang.

Tid
11:30-12:15 (därefter gemensam, subventionerad lunch på restaurang Hansson & Hammar)

Kostnad
50 kr för föreläsning och lunch, betalas kontant eller via Swish i anslutning till föreläsningen (ta gärna med jämna pengar). Kom i tid! 

Anmälan
Senast den 18 november 2019 på mail till pernilla.eriksson@umu.se

loggor_idrottslunch.png

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning