Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Lärstyrka hos specialidrottselever

ons
18
jan
Tid Onsdag 18 januari, 2023 kl. 11:30 - 12:15
Plats Luxemburg IKSU Sport/digitalt

Lärstyrka hos specialidrottselever som förutsättning för talangutveckling

Lärstyrka handlar om att individen förhåller sig till undervisning på ett sätt som ger ökade möjligheter att lära. Det kan exempelvis handla om att tåla motgångar i lärandet och att kunna uppfatta vad undervisningen fyller för nytta för mig och min utveckling. Sådana färdigheter kan vara särskilt viktiga för idrottare som valts ut till en talangmiljö där förväntningar på utveckling och lärande är höga. Föreläsningen ger exempel på hur lärstyrka kan ta sig uttryck och spela för roll i talangutveckling. 

Anna Renström kommer i sin föreläsning att delge några resultat från ett etnografiskt projekt som fokuserat på undervisning av specialidrottselever vid ett NIU*-fotbollsgymnasium. Projektet som helhet undersöker hur fotbolls-NIUn kan påverka utvecklingen mot elitidrottsspelare och hur denna utbildningsform bidrar i Svenska Fotbollsförbundets talangutveckling som helhet.

Anna Renström är adjunkt och doktorand vid Pedagogiska Institutionen.

*NIU, Nationellt godkänd idrottsutbildning

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget. Om du har allergier eller önskan om specialkost annat än vegetarisk, be oss kontakta dig via formuläret nedan.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Anna Renström
Talare
Anna Renström
Universitetsadjunkt
Läs om Anna Renström
Kontaktperson
Anna Norell Lindgren
Läs om Anna Norell Lindgren