Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)
Hur vi kommunicerar med andra kan ha stor betydelse för deras motivation till idrott, fysisk aktivitet eller andra hälsofrämjande beteenden. För idrottstränare kan en effektiv kommunikation med sina idrottare till exempel leda till en bättre förståelse för de mål man tillsammans jobbar för att uppnå och vad som behöver göras för att uppnå dem. Olika former av kommunikation (face-to-face, skriftlig etc.) används också för att uppmuntra till ökad fysisk aktivitet eller andra hälsofrämjande beteenden i olika sammanhang.
Under idrottslunchen presenteras en genomgång av det aktuella forskningsläget kring motivationsfrämjande kommunikation med utgångspunkt i självbestämmandeteorin (eng. self-determination theory; SDT). Föreläsningen kommer också att ge exempel på motivationsfrämjande kommunikation som tränare, träningsinstruktörer, fysioterapeuter och andra verksamma inom träning, hälsa och idrott kan använda sig av.
Andreas Stenling forskar om fysisk aktivitet och hälsa över livsloppet samt motivationsprocesser i olika kontexter (arbetslivet, fysisk aktivitet, idrott).
Tid
11:30-12:15 (därefter gemensam, subventionerad lunch på restaurang Hansson & Hammar)
Kostnad
50 kr för föreläsning och lunch, betalas kontant eller via Swish i anslutning till föreläsningen (ta gärna med jämna pengar). Kom i tid!
Anmälan
Senast den 21 oktober 2019 på mail till pernilla.eriksson@umu.se