"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Umeås väg till Idrottslig framgång!

ons
24
maj
Tid Onsdag 24 maj, 2023 kl. 11:30 - 12:15
Plats Luxemburg IKSU Sport eller online

Umeås väg till Idrottslig framgång! Dubbla karriärer – röda tråden från gymnasiet till akademiska studier.

Pernilla Eriksson är projektledare för Riksidrottsuniversitetet och områdeschef på Idrottshögskolan vid Umeå universitet och Henrik Ragnvaldsson är rektor på Umeås elitidrottsgymnasium vid Maja Beskows gymnasium. Tillsammans berättar de om hur Umeå arbetat med Dubbla karriärer – elitidrott och studier med individen i fokus.

Pernilla och Henrik kommer under denna idrottslunchföreläsning att beskriva syftet och målet med Dubbla karriärer. De kommer även att lyfta fram hur Idrottshögskolan och Umeås elitidrottsgymnasium samarbetar med det lokala föreningslivet för att nå målet - att vara vinnare i det korta och långa loppet. Dessutom kommer ett praktiskt exempel, från en av de lokala elitidrottsföreningarna, gällande hur det fungerar med Dubbla Karriärer att lyftas fram.

Faktaruta:
Umeå universitet är ett av Sveriges största idrottsuniversitet och är sedan hösten 2015 ett Riksidrottsuniversitet. Drygt 200 elitiidrottsstudenter finns vid Umeå universitet. De representerar cirka 30 olika idrotter och studerar på över 50 olika utbildningsprogram.

Umeå elitidrottsgymnasium är Sveriges näst största Elitidrottsgymnasium med 400 elever inom 14 idrotter.

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Pernilla Eriksson
Områdeschef
Läs om Pernilla Eriksson