Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

printicon

Idrottslunch: Stärkt relation mellan tränare och idrottare

ons
28
apr
Tid Onsdag 28 april, 2021 kl. 11:30 - 12:15
Plats Föreläsningen kommer hållas via Zoom.

Stärkt relation mellan tränare och idrottare, – kan samma kommunikationsstrategier användas för alla?

Relationen mellan tränare och idrottare är väldigt central inom coaching. Det är ingen slump att bakom varje framgångsrik idrottare eller framgångsrikt lag står en tränare! De idrottare som når störst framgång (VM eller OS-medaljer) ger vanligen tränaren ett erkännande för tränarens arbete, stöd och engagemang. Trots att relationen mellan tränare och idrottare är oerhört viktig för såväl idrottarens utveckling som prestation, finns relationer som är ineffektiva, likgiltiga och/eller kränkande.

För att nå framgång kan flera tränare ställa sig frågorna: Hur kan jag utveckla och upprätthålla en hög kvalitét i relationen mellan mig som tränare och mina idrottare? Vilka strategier kan jag använda för detta? Kan jag använda samma strategier för alla mina atleter eller finns det individuella faktorer, såsom kön och personlighet, som jag borde ta hänsyn till?

Louise Davis forskningsintressen ligger inom social- och utvecklingspsykologi med fokus på rollen föräldrar, tränare och kamrater. Louise arbetar bland annat med coachning relaterad forskning, dagens föreläsning lyfter viktiga aspekter utifrån de senaste forskningsresultaten gällande relationen mellan tränare och idrottare. Utöver detta ger Louise också praktiska verktyg att ha tillhanda.

Föreläsningen och frågestunden hålls på engelska.

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Louise Davis
Talare
Louise Davis
Universitetslektor
Läs om Louise Davis
Kontaktperson
Anna-Karin Eriksson
Läs om Anna-Karin Eriksson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).