"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Integration av fosforåtervinning med hållbar energi

lör
19
okt
Tid Lördag 19 oktober, 2019 kl. 11:10 - 11:30
Plats N440, Naturvetarhuset

Nils Skoglund får Kungl. Skytteanska Samfundets pris inom teknik/naturvetenskap vid Årshögtidens ceremoni den 19 oktober kl. 17.00 i Aula Nordica.

På förmiddagen den 19 oktober håller Nils Skoglund sin högtidsföreläsning om om fosforåtervinning kan frömja ett hållbart fossilfritt samhälle.

Nils Skoglund disputerade 2014 på en avhandling inom termisk processkemi. Han erhöll 2017 ett etableringsanslag från Vetenskapsrådet samt även ett mångmiljonanslag från Formas där han studerar askbildning vid förbränning av biomassa, med inriktning på fosfater och tungmetaller. Han har även varit medsökande på ett antal större projekt för att utveckla fluidbäddsförbränning och gasifiering av biomassa. Pågående projekt rör även resursutnyttjande av massa- och pappersindustrins restslam och fosforåtervinning. Resultaten från hans studier är starkt eftertraktade som en del i utvecklingen av teknikbaserade metoder som främjar ett hållbart fossilfritt samhälle.

Högtidsföreläsningar 2019

Föreläsningen är öppen för alla, är gratis och ingår i ett omfattande program av populärvetenskapliga föreläsningar från 9.00–12.00 på Campus Umeå.

Läs hela föreläsningsprogrammet

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Nils Skoglund
Universitetslektor
Läs om Nils Skoglund
Kontaktperson
Anna Lawrence
Läs om Anna Lawrence