"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Designhistorier för framtiden

sön
9
feb
Tid Söndag 9 februari, 2020 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Designhistorier för framtiden. Maria Göransdotter, lärare och doktorand vid Designhögskolan ger en föreläsning i anslutning till Bildmuseets utställning Design Matters. Språk: Svenska. Fri entré.

Industridesign har vuxit fram de senaste 100 åren. Under den perioden har design gått från att hantera frågor om formgivning av saker för industriproduktion till att ta sig an alltmer komplexa fenomen och situationer.

Hur kan vi idag designa för en föränderlig framtid? Kanske kan en ny sorts sorters designhistorier – än sådana som mest fokuserat på designade föremål – öppna upp för nya sätt att designa för en mer hållbar värld.

DESIGN MATTERS
Utställningen Design Matters visar föremål och tekniker som snart kan vara en del av vår vardag. I en tid då vi står inför stora utmaningar har framtide­­­­ns design en potential att staka ut nya vägar. Vi måste producera och konsumera på nya sätt.

Utställningen är sammanställd och producerad av Bildmuseet och invigdes under 2019 då vår granne Designhögskolan firade sitt 30-årsjubileum. Under vårvintern 2020 erbjuder vi ett program av föreläsningar och evenemang som fördjupar utställningens tema.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt