"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Konstnatt i Umeå

lör
8
sep
Tid Lördag 8 september, 2018 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Bildmuseet har kvällsöppet till klockan 21:00. Följande utställningar finns i huset:

Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill
Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg har utsetts till den bästa svenska bilderboken i 2017 års utgivning. I samband med att hon tog emot priset under Littfest i mars 2018 öppnade Bildmuseeet en utställning med skisser och originalbilder till boken.

John Akomfrah / Purple
Bildmuseet presenterar den brittiska konstnären och filmskaparen John Akomfrahs mest ambitiösa verk hittills. Purple är en uppslukande sexkanalig videoinstallation om klimatförändring, mänskliga samhällen och vildmarken. I den mäktiga videoinstallationen kombineras arkivfilm med nytagen film och ett hypnotiskt ljudspår.

Ekologins visionärer
Konstverken i Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier – system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden. I utställningen finns videoverk, teckningar, ljudverk, böcker och installationer

Jochen Lempert / Plötslig vår
Konstnären Jochen Lempert (f. 1958, Tyskland) arbetar sedan tidigt 1990-tal med svartvitt fotografi som främsta medium. Insekter, havsvågor eller spelet mellan ljus och skugga i ett bladverk; sina motiv observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens. 2017 tilldelades Lempert det prestigefyllda priset Camera Austria Award for Contemporary Photography. Det här är hans första separatutställning i Norden.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt